Koningin Maxima bezoekt Nationaal Trainingscentrum Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire Stoffen

10 september 2015

Hare Majesteit Koningin Maxima heeft donderdagochtend 10 september in Vught een bezoek gebracht aan het Nationaal Trainingscentrum Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire Stoffen (NTC CBRN) en het Defensie CBRN Centrum.

Het NTC CBRN is in 2014 door het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Defensie geopend. Op het terrein wordt multidisciplinair getraind door Defensie, civiele partners en hulpverlenersinstanties als politie, brandweer en geneeskundige hulporganisaties in de regio. Bij de trainingen ligt de nadruk op de bestrijding van chemische, biologische, radiologische en nucleaire incidenten. Dagelijkse situaties uit de maatschappij zijn nagebootst, zoals winkels, een metrostation en een restaurant.

Koningin Maxima sprak bij haar bezoek met commandanten en betrokkenen over het multidisciplinaire samenwerkingsverband. Aansluitend woonde zij een demonstratie bij, waarna zij met de deelnemers sprak over hun ervaringen. Tijdens een rondgang langs diverse trainingslocaties ontmoette Koningin Maxima een aantal experts die nader uitleg gaven over de mogelijkheden van het NTC CBRN en hun eenheid.

RVD, nr. 293