Wie is de beste burger? | Democratie als rollenspel. Met filosoof Stefan Schevelier | Kick-Off-Weken Radboud Reflects (Workshop)

Wie is de beste burger? | Democratie als rollenspel. Met filosoof Stefan Schevelier | Kick-Off-Weken Radboud Reflects (Workshop)

Datum donderdag 10 september 2015

Tijd 19:30 tot 23:00

Locatie De Waagh, Grote Markt 26, Nijmegen

Organisator Radboud Reflects

Spreker Stefan Schevelier

Ervaar zelf hoe democratie werkt in het rollenspel Demos.

Stel, je krijgt de rol van hoogopgeleide bouwvakker, en je moet er voor zorgen dat er aan het milieu wordt gedacht terwijl een rijke international hele andere belangen heeft. Hoe los je dit dan op?

Kruip in de huid van een inwoner van Bezighuizen en probeer het dorp op democratische wijze naar je hand te zetten. Maar wat zijn de spelregels van de democratie en liggen die voor eens en altijd vast?

Twee groepen spelen tegelijkertijd het spel. Na afloop komen ze samen en bespreken wat er gebeurde. Politiek filosoof Stefan Schevelier, een van de ontwikkelaars van Demos, vertelt over zijn inspiratiebronnen voor het spel.

Stefan Schevelier over Demos

Stefan Schevelier is een sociaal-politiek filosoof en gespecialiseerd op het gebied van kosmopolitisme en globale politiek. Hij ontwierp het spel Demos als onderzoeker aan de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Tim Houwen is een sociaal-politiek filosoof en gespecialiseerd op het gebied van democratie en populisme. Hij is werkzaam aan de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Deelname

Deze avond is onderdeel van de Radboud Reflects kick-off-weken en daarom gratis. Schrijf je wel even in. Zie het origineel.