N381 Oosterwolde - Drentse grens aankomend weekend dicht

De weg N381 gaat dit weekend dicht tussen Oosterwolde (kruispunt Venekoten) en de aansluiting met de Drentse grens. Vanaf vrijdag 11 september 18.00 uur tot en met maandagochtend 14 september 6.00 uur wordt het verkeer omgeleid bij Oosterwolde en bij Beilen / Smilde.

Werkzaamheden

Aannemer Heijmans voert dit weekend de werkzaamheden uit in opdracht van Provincie Fryslan. Heijmans voorziet dit weekend de hoofdrijbaan van een nieuwe tweelaagse, geluiddempende, ZOAB-deklaag inclusief definitieve belijning. Dit gebeurt op twee plaatsen nabij Appelscha. Tussen Venekoten (Oosterwolde) en Terwisscha (Appelscha) en tussen het viaduct Hildenberg (Appelscha) en de aansluiting met de Drentse grens.

Bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid van het gebied te waarborgen worden de werkzaamheden in het weekend uitgevoerd. Zowel overdag als 's nachts. Dit kan gepaard gaan met enige geluidsoverlast. Appelscha is bereikbaar via de oversteek bij Terwisscha en bij Hildenberg (Bosberg - Oude Willem). De werkzaamheden bij de nieuwe huifkartunnel (Tilgrupsweg - Oude Willem) zijn nog in volle gang.

N381

Provincie Fryslan is aan de slag met een belangrijke verkeersroute in Zuidoost Fryslan: de N381, Drachten - Drentse grens. Met de aanpak van de huidige weg en de aanleg van een nieuw deel streeft de provincie Fryslan naar een veiliger situatie voor wegverkeer en omwonenden. Dit gebeurt met respect voor flora en fauna en samen met de omgeving. Eind 2015 is de nieuwe weg grotendeels klaar.

Informatie

Meer informatie over de N381 Drachten - Drentse grens is te vinden op www.n381.nl. Volg ons ook op Twitter: @projectn381.