Twente en het Munsterland bundelen de krachten bij het aantrekken van talenten | Euregio

ENSCHEDE / GRONAU / DEN HAAG, 11 september 2015 - EUREGIO en "Pact: Arbeidsmarkt over de grens!" bij het Prinsjesfestival 2015 in Den Haag

Op vrijdag 11 september heeft de EUREGIO in Den Haag de nieuwe website voor het pact: Arbeidsmarkt over de grens! gepresenteerd (www.pactarbeidsmarktoverdegrens.eu). Het pact, dat in december officieel van start gaat, zal initiatieven op het gebied van grensoverschrijdende arbeidsmarkt bundelen en stimuleren. Het eerste initiatief is overigens al ingediend: Twente Branding en Muensterland e. V. willen zich samen sterk maken voor een economisch aantrekkelijke grensregio. "In de aankomende jaren zullen we onder andere informatie over vacatures uitwisselen en gemeenschappelijke bedrijfsbezoeken organiseren", zo geven de initiatiefnemers aan.

Dat nieuwe initiatieven uit Overijssel zullen volgen, werd ook duidelijk. De Regio Twente bijvoorbeeld heeft sinds ruim een jaar de samenwerking met Duitse werkgevers en uitzendbureaus geintensiveerd en heeft al meerdere Nederlandse werkzoekenden aan een baan in het Duitse grensgebied geholpen.

Dat is in Den Haag in het kader van meerdere bijeenkomsten met betrekking tot Prinsjesdag openbaar gemaakt. Tijdens het Prinsjesfestival hebben de EUREGIO en verschillende gemeenten uit Overijssel over het actuele thema "grensoverschrijdende arbeidsmarkt" gediscussieerd.

De EUREGIO-Raad heeft medio juni 2015 ermee ingestemd dat de EUREGIO stappen zet om te komen tot een pact voor de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.