Slotmanifestatie Waterpoort Armada


Geplaatst: 7-9-2015

De Waterpoort Armada loopt op haar einde. Op 11, 12 en 13 september is er een slotmanifestatie, bestaande uit verschillende activiteiten. Komt u ook?

Programma:

11 september

Netwerkbijeenkomst
De slotmanifestatie wordt op vrijdag 11 september geopend met een netwerkbijeenkomst in Willemstad. Deze bijeenkomst staat in het teken van de opbrengst van de Armada in de afgelopen maanden en inspirerende verhalen van andere samenwerkingsverbanden. Daarnaast wordt u geinformeerd over de
koersverlegging naar een actiegerichte opgave. In de middag gaan we aan de slag met projecten die er voor zorgen dat het water, de natuur en het erfgoed van Waterpoort voor iedereen nog aantrekkelijker, beter bereikbaar en zichtbaar worden.
Locatie: De Ameland, Benedenkade in Willemstad
Tijd: 9.30 - 18.30 uur

Waterpoort Hymne
Op het Ameland zal het Waterpoortlied `Open Zee' door Noah Seelmann en band voor het eerst ten gehore worden gebracht. Een lied over angst en vreugde op het rond het water.

12 & 13 september

Op 12 & 13 september worden er verschillende activiteiten georganiseerd in het waterpoortgebied tussen 11.00 en 17.00 uur.

Kunst- en Cultuurroute Moerdijk
Op 35 locaties in de gemeente vindt de Kunst- en Cultuurroute plaats. Meer dan 80 kunstenaars/amateurs vertonen hun werk.
Locatie: 35 locaties verspreid door de gemeente Moerdijk
Info: www.cultuurmoerdijk.nl

Rondvaart de Ameland/Verhalenverteller
Kees van Wanrooij zal de bezoeker vanaf 14.00 al vertellend meenemen naar verschillende locaties in Willemstad. Om 10.00, 12.00, 14.00 en 16.00 uur vinden er rondvaarten vanuit Willemstad plaats op de Ameland. Dit gebeurt in combinatie met de verhalenverteller Pier de Poartere en de band Noah
Seelmann.
Info: www.waterpoort-armada.nl

Tentoonstelling fotostrips
Basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8 uit de vijf samenwerkende gemeenten van
Waterpoort hebben fotostrips gemaakt met als thema de Zuiderwaterlinie. De beste fotostrip van elke school zal worden geexposeerd in de Katholieke kerk van Willemstad. Alle andere fotostrips worden
geexposeerd op De Ameland.

Spraakwaterfilm
De spraakwaterfilm is een 360DEG-film, waarin lokale inwoners en ondernemers uit het Waterpoortgebied persoonlijke verhalen vertellen over het water. De film is een beleving waarbij de
bezoeker tien minuten lang wordt meegenomen in het gebied.
Locatie: Katholieke Kerk Willemstad.
Tijd: 11.00 - 17.00 uur op zaterdag en zondag.

Monumentendag Ooltgensplaat
Op 12 september vindt de Monumentendag van Ooltgensplaat plaats. De dag speelt zich voornamelijk
af rondom de haven en heeft een verbinding met Fort Prins Frederik. Deze dag duurt
van 13.00 tot 16.30 uur en het thema zal `Kunst en Ambacht' zijn. Op de Kaai zullen een
aantal ambachten uitgebeeld worden.

Om 13.00 uur zal Pier hier aanwezig zijn en om 15.00 uur bij de kunstexpositie `De verhalen van het water' bij de Galathese Havendag. Van 17.00 tot 22.00 uur is het mogelijk te genieten van een 7-gangenmenu op de Mestkaai.

Galathese Havendag
12 september is het ook Galathese Havendag bij paviljoen Sluishaven, in het kader van de
opening van de Camperplaatsen door wethouder Tollenaar en Pier de Poartere. Er zijn hier
verschillende watersportactiviteiten op en rond het water. Ook is er een helikoptervlucht mogelijk vanaf Paviljoen Sluishaven. Ook kunt u genieten van een barbecue en verse vis van een palingroker.

Shanty en Seasong Festival Vesting Willemstad
13 september wordt van 12.00 tot 18.15 uur het Shanty- en Seasong Festival gehouden op
vier podia, waar maar liefst twaalf koren hun beste beentje voorzetten. Daarnaast wordt er
een snuffelmarkt gehouden op de westelijke zijde van de Voorstraat

Waterpoort Armada
De Waterpoort Armada vindt plaats van mei tot september 2015 en heeft als doel beleving en naamsbekendheid toe te voegen aan de Waterpoort. Waterpoort is een samenwerking van de provincie Brabant, Zuid Holland en Zeeland en de gemeentes Goeree Overflakkee, Tholen, Steenbergen, Bergen op Zoom,
Halderberge en Moerdijk. De Armada is bedoeld om beleving en naamsbekendheid toe te voegen aan Waterpoort en de inwoners bewust te maken van de toeristische/recreatieve potentie van het gebied.