Prinsjesdag


12 september 2015, 11:39

Op Prinsjesdag moet verkeer in en rond Den Haag weer rekening houden met de nodige afsluitingen. In verband met de voorbereidingen worden diverse straten in de binnenstad al maandag afgesloten, ook zal door de grote drukte dinsdag de stad niet of zeer slecht met de auto te bereiken zijn.
Aangeraden wordt met het openbaar vervoer of met de fiets de komen. De binnenstad is vanaf beide stations (Den Haag Centraal en Hollands Spoor) goed bereikbaar.

Afsluitingen

Van maandag 14 september 6.00 uur tot dinsdag 15 september 20.00 uur is het Lange Voorhout voor rijverkeer geheel afgesloten.

Dinsdag 15 september van 6.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur zijn de volgende straten geheel voor rijverkeer gesloten: Hoge Nieuwstraat Lange Houtstraat, Plein (laden en lossen blijft mogelijk tot 10.00 uur), Casuariestraat en het winkelgebied tussen Heulstraat en Noordeinde is beperkt
toegankelijk.

Dinsdag 15 september tussen 10.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur is het centrum begrensd door de volgende straten voor rijverkeer af te sluiten: Prinsessewal, Prinsestraat Kerkplein, Torenstraat, Jan Hendrikstraat, Laan, Grote Markt, Lutherse Burgwal, Paviljoensgracht, Stille Veerkade,
Amsterdamse Veerkade, Spui, Lange Poten, Kalvermarkt, Fluwelen Burgwal, Herengracht, Prinsessegracht/Koningskade, Kanonstraat, Smidsplein, Smidswater, Maliestraat, Denneweg, Mauritskade, Scheveningseveer en Hogewal.

Dinsdag 15 september van 11.45 uur tot 14.30 uur zijn de volgende straten geheel afgesloten: Hogewal, Scheveningseveer, Prinsessewal en Anna Paulownastraat

Route Gouden Koets

Dit jaar rijdt de Gouden Koets een andere route. Om 12.45 uur vertrekt de Gouden Koets vanaf de Koninklijke stallen aan de Hogewal richting Paleis Noordeinde, waar de koning en koningin om 13.00 uur instappen. De route vindt u hier.

Vlaggetjes voor voetgangers

Op dinsdag 15 september is de weg langs de route van de Gouden Koets tussen 12.00 en 14.30 uur aan beide kanten afgezet. Voetgangers kunnen oversteken bij de oversteekplaatsen die met vlaggen gemarkeerd zijn. Tijdens de rit van de Gouden Koets kun je niet oversteken.

Openbaar vervoeromleidingen

De tramlijnen 1, 15, 16, 17 en de buslijnen 22 en 24 rijden op Prinsjesdag tijdelijk een andere route.

Toernooiveld afgesloten

Daarnaast is het Tournooiveld afgesloten vanwege de bouw van een ondergrondse parkeergarage.

foto: Gemeente Den Haag

Foto: (c) Gemeente Den Haag