Extra noodopvang in IJsselhallen


Extra noodopvang in IJsselhallen

12 september 2015
Extra noodopvang IJsselhallen Zwolle

Driehonderd vluchtelingen extra krijgen vanaf vandaag (zaterdag 12 september) tot en met dinsdag 16 september onderdak in de IJsselhallen. Burgemeester en wethouders hebben daar zojuist toe besloten. De acute noodoplossing is nodig omdat her en der in het land opvang nog niet beschikbaar is.

In de IJsselhallen is de afgelopen periode veel ervaring opgebouwd met de tijdelijke opvang van vluchtelingen. Vanwege de grote nood verbleven vorig jaar maximaal vierhonderd vluchtelingen in de evenementenhallen. Sinds juli - tot uiterlijk december van dit jaar - vinden in de Diezehal opnieuw
vierhonderd Syrische vluchtelingen onderdak. Een aantal weken geleden is er voor een groep van tweehonderd personen in de naastgelegen Hanzehal extra opvang ingericht. Die tijdelijke extra opvang is (ook) tot en met dinsdag aanstaande.



Onder meer door de brede begeleiding - waarbij omwonenden betrokken zijn - verloopt de opvang goed.



De noodsituatie en de gang van zaken in en rond de IJsselhallen tot nu toe brengen het Zwolse college ertoe akkoord te gaan met de opvang van de extra groep tot en met komende dinsdag. Het Rode Kruis is betrokken bij de organisatie van deze acute noodopvang: zij levert de benodigde bedden.