Open Huis bij Baston Wonen en Vryleve zaterdag 12 september

19 augustus 2015

Landelijke kijk in de keuken tijdens Dag van het Huren

Op zaterdag 12 september openen Baston Wonen en Vryleve tussen 11.00 uur en 14.00 uur hun deuren. Medewerkers gaan graag het gesprek met bezoekers aan, organiseren tal van activiteiten en laten zien waar hun volkshuisvestingshart voor klopt. Iedereen die benieuwd is of een vraag heeft aan de woningcorporaties is welkom aan de Mercurion 20 in Zevenaar of de Halve Maan 18 in Lobith.

De medewerkers van Baston Wonen en Vryleve ontvangen u met een kop koffie en iets lekkers. U kunt hen alles vragen over huren en kopen, woningtoewijzing en wachttijden, betaalbaarheid en veranderingen die u in huis zou willen aanbrengen. U kunt zien hoe en waar gewerkt wordt. Medewerkers helpen huurders bij het inloggen op Mijn Baston Wonen en Mijn Vryleve. Een monteur laat u zien hoe u kleine storingen zelf kunt oplossen, bijvoorbeeld een sifon leeghalen, een meterkaststoring en een rookmelder testen en voorzien van een nieuwe batterij.

Daarnaast opent Vryleve de showroom met duurzame keukens en badkamers en

kunnen bezoekers bij Baston Wonen speeddaten met de directeur-bestuurder, de manager wonen en de manager bedrijfsvoering, is de woningcorporatie vanaf 1919 tot heden in beeld gebracht en kunnen bezoekers het huishoudboekje inzien. Neem uw kinderen gerust mee, er is een kinderopvang met knutselactiviteiten (thema: "Geef kleur aan je eigen huis"), een springkussen en er zijn poffertjes!

Tachtig woningcorporaties organiseren tijdens de Dag van het Huren diverse activiteiten in wijken, dorpen en steden, waarbij kennismaking met het dagelijks werk van corporaties en ontmoeting centraal staat. Elke corporatie geeft een eigen invulling aan de Dag van het Huren in Nederland 2015.

Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders - een op drie huishoudens - wonen in een corporatiewoning. Tijdens de landelijke open dag kunnen huurders en belangstellenden bekend en vertrouwd raken met de bijdrage van corporaties aan de samenleving.

De Dag van het Huren in Nederland is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes.