Veel te zien en ervaren in Mariënhof tijdens Open Monumentendag

Persbericht

Veel te zien en ervaren in Mariënhof tijdens Open Monumentendag

Amersfoort, 1 september 2015 – Op zaterdag 12 en zondag 13 september aanstaande is Mariënhof weer voor iedereen te bezoeken tijdens de Open Monumentendagen. Bezoekers kunnen een blik werpen in het meer dan 500 jaar oude klooster en de Mariënhof in het jaar 1600 ervaren. Geniet van diverse activiteiten, bekijk een bijzondere maquette van de Mariënhof en eet een taartje tijdens de officiële opening van BUUF in de Serre.

Optredens in Singelzaal

Op zaterdag 12 september openen de amateurkunstverenigingen het nieuwe seizoen met diverse optredens. In de Mariënhof kunnen bezoekers genieten van optredens van koren, korpsen, muzikale ensembles, dans- en toneelverenigingen. Bekijk op de website van de Mariënhof het gehele programma in de Singelzaal. Op zondag 13 september zal Adriane Callas diverse optredens verzorgen, begeleid door Roland Jenster op de piano.

Maquette Mariënhof

Maquettebouwer en Amersfoorter Peter van den Hoek bouwt al ruim 20 jaar maquettes. Sinds 2012 werkt hij aan een bijzondere versie van de Mariënhof. Het oude klooster en het nieuwe gedeelte aan de Singelkant is in verschillende bouwstijlen opgebouwd. De schaal van het bouwwerk is 1:75 en zal op beide dagen te bekijken zijn in de Rôtisserie. Met veel enthousiasme vertelt hij er deze dagen meer over.

Levende historie Burgerweeshuis

Beide dagen wordt een historisch rollenspel nagespeeld uit het leven van de Mariënhof in 1600. De bewoners uit de periode van het Burgerweeshuis kunnen u deze dagen alles vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en wat zij in die tijd allemaal meemaakten.

Opening BUUF in de Serre

Na een zomer van verbouwen zal BUUF in de Serre op zaterdag 12 september officieel haar deuren openen. Op beide dagen kunnen bezoekers terecht voor heerlijke ambachtelijke taarten. Carmen Visser en Cesare Bentvelzen wonnen met hun concept BUUF in de Serre de Hart & Ziel prijsvraag.

Mariënhof Amersfoort Met haar rijke historie is Mariënhof een zeer uitzonderlijke evenementenlocatie in hartje Amersfoort. Dit eeuwenoude klooster met sprookjesachtige tuinen is een oase van rust, karakter en stijl. Een bijzonder monumentaal erfgoed en ruim 500 jaar oud.

Mariënhof is op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend en de toegang is gratis.