Heisa in Hattem

Persbericht

Heisa in Hattem

Zaterdag 12 september van 11.00 tot 17.00uur

Op 12 september 2015 organiseert Rond Uit Hattem in samenwerking met de Rotaryclub Hattem-Heerde het Heisa in Hattem festival; op 28 verrassende locaties in de binnenstad verzorgen artiesten, beginnend en ervaren, meerdere korte optredens van 20 minuten. Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Een unieke kans om als bezoeker van dit festival kennis te maken met een gevarieerd aanbod van muziek, theater en voordrachtkunst in intieme huiskamers, winkels, horeca, stadsmonumenten en op onverwachte binnenplaatsen. Bezoekers kunnen volop genieten van het talent dat onze regio te bieden heeft. Er zijn 33 verschillende acts die meerdere keren plaatsvinden. In totaal komt dat neer op meer dan 100 optredens verspreid over de dag.

Open Monumentendag

Bezoekers kunnen van het ene naar het andere optreden ‘hoppen’. Omdat het op 12 september ook Open Monumentendag is, kan men de bezoekjes aan de optredens combineren met een kijkje in één van de vele historische gebouwen die Hattem rijk is.

Gildedag

De gildedag van het dit jaar 550 jarige Sint Anna schuttersgilde is bedoeld om het grote publiek kennis te laten maken met de rijke historie van het gildeleven en haar gebruiken en rituelen. Diverse gilde disciplines worden getoond, zoals natuurlijk het schieten met de kruisboog (voor jong en oud), het vendelzwaaien, hoornblazen en tamboerschap. Hiertoe zijn naast het Sint Annagilde die dag ook actief het Michaelgilde uit Zwolle, het Maartensgilde uit Epe en het Gangulphus en Laurentiusgilde uit Huissen (bij Arnhem). In een optocht door onze stad wil ons trotse gilde zich laten zien aan het publiek, met alle decorum die daarbij hoort. De optochten zijn om 14.00 en 16.00 uur.

Tentoonstelling

Bij Bruno Barat Art Gallery is de opening van de tentoonstelling Solo Exhibition Made in Hattem van Roelie Rumscheidt.

Taxaties

Heeft u zelf nog Kunst? Het is mogelijk om oude voorwerpen op waarde te laten schatten. In het stadhuis is de taxateur dhr. Bonhof uit Wapenveld aanwezig van 11.00 tot 15.00 uur. Net zoals in het tv-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’ kunt u uw schilderijen, keramiek, sieraden, goud, zilver, glas of munten laten taxeren.

Programma

Het uitgebreide programma van het festival kunt u vinden op de websites: www.rotaryclubhattemheerde.nl of www.ronduithattem.nl Er zijn nog een paar extra optredens tijdens Heisa in Hattem van C Side Funk om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur op het Voermanplein. Deze coverband stond nog niet vermeld in het programma op de flyer.