Politie houdt inbrekers aan


Politie houdt inbrekers aan

Laatste update:
13-09-2015 | 11:36

Teteringen / Terheijden - Mede dankzij een oplettende getuige heeft de politie in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 september en op zaterdagmiddag 12 september in totaal drie mannen kunnen aanhouden op verdenking van inbraak. Het gaat om Roemenen van 23, 29 en 40 jaar oud.

Diverse eenheden reageerden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.10 uur op een melding van vermoedelijk een inbraak. De melder had het over braakgeluiden en glasgerinkel, komend vanaf een auto of een woning aan de Mortelweg in Teteringen. Het bleek te gaan om een woninginbraak. De
politie verricht onder andere uitgebreid sporenonderzoek in en aan de woning.

Wijk afgezet

Om de inbrekers op heterdaad te kunnen aanhouden, zetten diverse politie-eenheden de wijk af en doorzochten agenten te voet de brandgangen en steegjes. Met resultaat: een van de agenten trof in de directe omgeving drie mannen aan, die uit een maisveld kwamen en het daarna op een rennen zetten.
Twee van hen wisten te ontkomen, een derde man kon op de Vossenberg worden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Roemenie.
Even later zag een andere agent twee mannen door een brandgang lopen. Ook in dit geval kon een van hen worden aangehouden en wist de ander te ontkomen. De aangehouden verdachte is een 29-jarige man uit Roemenie.
Het voertuig waarin de mannen naar de Mortelweg waren gekomen, werd ook aangetroffen en in beslag genomen.

En dat is drie

Zaterdag 12 september omstreeks 13.15 uur kon ook de derde verdachte worden ingerekend. Hij werd aangetroffen op de Bredeweg in Terheijden, vlakbij verkeersknooppunt Zonzeel. Het gaat om een 40-jarige Roemeen. De politie trof hem daar aan na een melding dat er een man op de vluchtstrook zou
lopen. Op basis van aangetroffen sporen, gaf de officier van Justitie toestemming voor aanhouding buiten heterdaad.
De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.