Brandweer bestrijdt supermarktbranden


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brandweer bestrijdt supermarktbranden

13 september 2015 - Den Haag en Rijswijk

Vanmiddag is er door, nog niet vastgestelde oorzaak, kort na elkaar brand ontstaan in een supermarkt aan de Laakweg in Den Haag en in een supermarkt aan het Boogaardplein in Rijswijk. Twee personen zijn voor nader onderzoek/behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Voor beide branden kwam er in eerste instantie een automatische brandmelding bij de regionale alarmcentrale binnen.

Door een snelle inzet van de brandweer en door de geactiveerde sprinklerinstallaties werden de branden snel onder controle gebracht. Wel is er in beide supermarkten sprake van aanzienlijke rook- en waterschade.

Tijdens het ontstaan van de branden waren beiden winkels geopend. Zowel de klanten als het personeel wisten zich tijdig in veiligheid te brengen.

Aan het Boogaardplein werden in totaal elf personen in verband met ademhalingsklachten door personeel van de ambulancedienst onderzocht. Twee van hen moesten voor nader onderzoek/behandeling naar het ziekenhuis gebracht worden.

Aan de Laakweg werd in de loop van de middag een persoon ter plaatse onderzocht. De Neherkade is in verband met de rookontwikkeling uit de supermarkt aan de Laakweg enige uren afgesloten geweest.

In beide situaties heeft de politie aanleiding gezien nader onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de branden.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.



Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]