06-07 St. Antonius Beddenrace op 13 september

6 juli 2015, 8:30 uur.

Fundracen voor meer onderzoek

St. Antonius Beddenrace op zondag 13 september a.s.

Op 13 september vindt in Nieuwegein de St. Antonius Beddenrace plaats. Dit is een race waarbij teams van 10 deelnemers met een speciaal racebed een afgezet parcours op de openbare weg hardlopend afleggen. Het team dat het snelst is, wint. Het geld dat hiermee ingezameld wordt, komt volledig ten goede aan het St. Antonius Onderzoeksfonds. Kom ook kijken naar de beddenrace en steun het St. Antonius Onderzoeksfonds door je in te schrijven voor de BBQ na de race. Bekijk op antoniusbeddenrace.nl de introductiefilm over de beddenrace.

Deelnemers aan de beddenrace zijn bedrijven uit Utrecht en Nieuwegein. Bedrijven die nu al toegezegd hebben mee te doen zijn Bloemer accountants en adviseurs, Vitras, Oosterlicht College, ROC Midden Nederland, Sportkoepel Nieuwegein en TNT Innight. Uiteraard doet ook het ziekenhuis zelf mee: Raad van Bestuur en diverse vaatchirurgen van het St. Antonius zullen hun hardloopkwaliteiten ten toon spreiden. De teams moeten in totaal 10 km in estafettevorm met 5x2 koppels afleggen. Het parcours start bij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein (Doorslag) tot aan de Fakkelstede. Daar keren de deelnemers en rennen ze met het racebed dezelfde route weer terug. Goed doel

Het geld van de beddenrace komt ten goede aan St. Antonius Onderzoek fonds. Dit fonds financiert (toegepaste) onderzoeken waardoor patienten een betere kwaliteit van leven krijgen. Het gaat vooral om onderzoeken op het gebied van hart-, vaat- en longziekten en kanker. Door het St. Antonius Onderzoeksfonds te steunen kan baanbrekend onderzoek verricht worden. Denk bijvoorbeeld aan de eerste hartoperatie via de lies (2013), de eerste dubbele longoperatie (1990) en de eerste longtransplantatie (1989) in het St. Antonius. Maar er wachten meer onderzoeken op financiering, zoals onderzoek om de effecten van dotterbehandelingen vooraf te meten en onderzoek naar het terugdringen van antibioticagebruik. Ook heel concreet onderzoek kan door het fonds gefinancierd worden: kunnen patienten met stamceltransplantatie door het gebruik van iPads eerder naar huis? Kortom, onderzoek dat van groot belang is voor ons allen en de mensen in deze regio in het bijzonder.

Fundracen met BBQ. Doe ook mee!

De teams die meedoen betalen voor een bed EUR 5000,-. Mocht u zelf of samen met familie, bekenden of de buurt ook het Onderzoeksfonds willen steunen en een bed willen sponsoren, dan kunt u contact opnemen met Jan Versteegh van het St. Antonius Onderzoeksfonds.

De beddenrace start om 16.00 uur. Rond 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden waarna iedereen welkom is bij de BBQ. Deelname aan de BBQ kost EUR 25,-, wat ook ten goede komt aan het St. Antonius Onderzoeksfonds. Schrijf u hier in voor de BBQ. Wees meer dan welkom!

Zakelijk netwerken met high tea

Er is voor de beddenrace ook een zakelijk programma waarbij bedrijven uit de regio welkom zijn. Dit programma start om 13.00 uur met een high tea en is een mooie gelegenheid om zakenrelaties uit Utrecht en Nieuwegein te ontmoeten.

Meer informatie is vinden op www.antoniusbeddenrace.nl en/of bij Jan Versteegh, directeur St. Antonius Onderzoeksfonds, T 088 - 320 88 15.

Meer weten over het St. Antonius Onderzoeksfonds? Kijk op www.onderzoeksfonds.nl.