10-9-2015 - WVS-groep wordt leerwerkbedrijf voor mensen met een afst..


10-9-2015 - WVS-groep wordt leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

De WVS-groep gaat verder als leerwerkbedrijf waarbij werkzoekenden via een kort en intensief leerwerktraject instromen in het arbeidsproces.
Het leerwerkbedrijf is er voor alle werkzoekenden in West-Brabant West met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De mensontwikkeling en het arbeidsfit maken van de werkzoekenden staat centraal.

Kansrijke positie

Het Werkplein Hart van West-Brabant en ISD Brabantse Wal plaatsen werkzoekenden bij het nieuwe leerwerkbedrijf, waar zij praktijkervaring op kunnen doen door individueel of met een groep in de praktijk bij organisaties aan de slag te gaan. Tegelijkertijd bemiddelt het Werkplein mensen naar een
geschikte werkplek. Hierdoor worden de mensen in een bijstandssituatie in een kansrijkere positie gebracht.

Tijdelijke plaatsing

Werkzoekenden gaan tijdelijk aan de slag bij een leerwerkbedrijf. Hierbij geldt het principe dat de praktijk de beste leerschool is. Hierdoor ontstaat een hoge in-, uit- en doorstroming. Dit verbreedt dit de mogelijkheden voor individuele- en groepsdetacheringen op locatie bij werkgevers.

Sociale werkvoorziening

Ook de sociale werkvoorziening blijft onderdeel uitmaken van de WVS-groep. Eerder hebben de gemeenten in West-Brabant West al besloten dat de 2.800 huidige medewerkers van de sociale werkvoorziening hier werkzaam blijven met een vast contract. Door de landelijke veranderingen van de
Participatiewet komen hier geen nieuwe arbeidsplaatsen meer bij.

Collegebesluit 9 gemeenten

De nieuwe rol van de WVS-groep als leerwerkbedrijf is een besluit van de colleges van B&W van de 9 samenwerkende gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.