Tweede openstelling OPZuid subsidieregeling


Tweede openstelling OPZuid subsidieregeling

14-09-2015

Per 1 oktober 2015 start de tweede openstelling van het Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020 (OPZuid).

Het subsidieprogramma is vooral gericht op innovatieve mkb-ondernemers en het versterken van de samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Bedrijven uit Zeeland, Limburg en Noord-Brabant kunnen projectvoorstellen indienen voor concrete initiatieven die leiden tot een
betere aansluiting tussen technisch onderwijs en arbeidsmarkt (tranche 1, Human Capital Agenda) en voor innovatieve oplossingen voor de uitrol van koolstofarme technologieen en instrumenten in de bebouwde omgeving (tranche 2, Transitie naar Koolstofarme Economie).

In het geval van de Human Capital Agenda werken bedrijven, kennisinstellingen en topclusters samen aan een goede afstemming tussen onderwijsprogramma's en de eisen die organisaties stellen aan technisch talent.
Bij het testen, demonstreren en toepassen van vernieuwende koolstofarme technologieen en instrumenten is een belangrijke rol weggelegd voor lokale overheden.
Het subsidiepercentage bedraagt maximaal 35% van de totale subsidiabele projectkosten.

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober tot en met 30 november 2015. Meer informatie vindt u op www.op-zuid.nl .