Vertraagde facturen eigen bijdrage WMO


Als u gebruik maakt van zorg, ondersteuning of een voorziening vanuit de WMO, dan betaalt u hiervoor een eigen bijdrage. Het CAK berekent en int deze eigen bijdrage. Het CAK doet dit aan de hand van de gegevens die de gemeente en/of de zorgaanbieder aanleveren. Helaas zijn in het aanleverings-
en verwerkingsproces vertragingen opgelopen. Hierdoor kan het voorkomen dat u in de komende periode een vertraagde factuur van het CAK ontvangt met eigen bijdrage voor meerdere perioden. Houd er rekening mee dat deze facturen hierdoor eenmalig hoger kunnen zijn.

Maakt u gebruik van de WMO en heeft u nog geen factuur van het CAK ontvangen? Dan is het verstandig om hiervoor een bedrag te reserveren. U kunt een inschatting van de hoogte van de eigen bijdrage maken door middel van de rekenmodule op de website van het CAK:
http://www.hetcak.nl/portalserver/portals/cakportal/pages/k1-2-5-4rekenprogramma-zorg-thuis

Als u de eenmalig hogere factuur niet in een keer kunt betalen, kunt u een betalingsregeling treffen met het CAK. U kunt contact opnemen met het CAK (0800 1925) na ontvangst van de factuur.