Appeltjes van Oranje


Appeltjes van Oranje /

09 september 2015 - Kent u een ontmoetingsruimte in Delft? Het Oranje Fonds zoekt in het kader van de actie Appeltjes van Oranje naar succesvolle, bijzondere ontmoetingsruimtes die door bewoners zelf worden beheerd.

Wijkcentrum

Het gaat om initiatieven waarbij het bestuur, beheer en de programmering in handen zijn van vrijwilligers. Denk aan een dorpshuis nieuwe stijl, buurtsupers of een plek waar informele zorg wordt geboden.

Vrijwilligers

Het gaat om plekken in de samenleving die meer dan alleen onderdak bieden aan het lokale verenigingsleven en waar men zelf activiteiten organiseert voor een brede groep mensen. De inzet van vrijwilligers is van groot belang maar het initiatief moet ook onderscheidend en vernieuwend zijn.

Aanvraag

Denkt u dat uw initiatief kans maakt op een Appeltje van Oranje? Dien dan uw aanvraag in via het Oranjefonds. Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de
maatschappij.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 25 september. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. In mei 2016 reikt Koningin Maxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de prijs uit.