Startschot werkzaamheden Berenschot's stuw en watermolen


Gepubliceerd op 29 mei 2013

U vindt hier een overzicht van onze nieuwsberichten.

Zoeken in de index

Zoeken binnen de index
Vrij zoeken
_____________________
Periode
Periode maand [____________]Periode jaar [__________]
zoeken
1-10...251-259volgende

Startschot werkzaamheden Berenschot's stuw en watermolen

14 september 2015

Vrijdag 11 september vond de officiele aftrap van de grote renovatie werkzaamheden bij Berenschot's Watermolen in Winterswijk plaats. De familie Buunk bediende voor de laatste keer de stuw handmatig. Vervolgens brachten heemraad Antoinet van Helvoirt en wethouder Gert-Jan te Gronde de laatste
damwand aan, zodat de stuw droog kwam te liggen en de werkzaamheden aan de stuw konden starten.

Vergadering algemeen bestuur op 15 september

4 september 2015

Op dinsdag 15 september vergadert het algemeen bestuur van Waterschap Rijn en IJssel om 14.00 uur in het kantoor van het waterschap te Doetinchem, Liemersweg 2. Deze vergadering is openbaar.

Bekijk hier de agenda en stukken van de vergadering.

Eenden bij Zutphen overleden aan botulisme

2 september 2015

De dode eenden, die waren gevonden langs de Berkel bij Zutphen, zijn overleden aan de botulisme bacterie type C. Dit blijkt uit het onderzoek, dat het waterschap heeft laten doen naar de eenden. Dit type is niet schadelijk voor mensen, maar wel voor watervogels. De eenden waren gevonden vlak
voor de zwemwedstrijd De Vrije Slag in Zutphen op 15 augustus jl. Deze wedstrijd is toen uit voorzorg afgelast.

Waarschijnlijk botulisme in Lichtenvoorde

28 augustus 2015

In een vijverpartij in Lichtenvoorde zijn afgelopen week dode en zieke watervogels aangetroffen. De watervogels zijn waarschijnlijk door botulisme omgekomen.

Werk in uitvoering Berenschot's watermolen en stuw

26 augustus 2015

Het Rijksmonument Berenschot's Watermolen wordt flink opgeknapt. Waterschap Rijn en IJssel en de eigenaren, familie Buunk, zijn deze week gestart met het renoveren en automatiseren van de stuw, het herstellen van de kademuren, het vervangen van het waterrad en het verleggen van de bestaande
brug. Daarnaast wordt een vispassage aangelegd, zodat het leefgebied van de vissen vergroot wordt. Met de renovatie blijft de waardevolle cultuurhistorie behouden en krijgen natuur en economie een impuls.

De werkzaamheden nemen ongeveer vier maanden in beslag. Tijdens de werkzaamheden blijft het restaurant gewoon bereikbaar

Blauwalg bij recreatieplas Hambroekplas te Borculo

20 augustus 2015

Ook recreatieplas De Hambroekplas te Borculo moet er aan geloven: we hebben daar blauwalg geconstateerd. Provincie Gelderland en het waterschap raden aan om contact met het water te vermijden.Zie voor meer informatie www.zwemwater.nl of de website provincie Gelderland.

Festival Manana Manana nu ook onder water

17 augustus 2015

Waterschap Rijn en IJssel plaatst twee onderwaterkijkers in de vijver van het festivalterrein op landgoed Enghuizen in het Achterhoekse Hummelo.

Blauwalg bij De Fontein in Eibergen

3 augustus 2015

Vanaf 3 augustus geldt een negatief zwemadvies voor de recreatieplas De Fontein in Eibergen. Het waterschap heeft daar verhoogde concentraties potentieel giftige blauwalgen gemeten. Zie voor meer informatie www.zwemwater.nl of de website provincie Gelderland.

Blauwalg bij Het Blauwe Meer

30 juli 2015

Vanaf 30 juli geldt een negatief zwemadvies voor recreatieplas Het Blauwe Meer te Dinxperlo (gemeente Aalten). Het waterschap heeft daar verhoogde concentraties potentieel giftige blauwalgen gemeten. Zie voor meer informatie www.zwemwater.nl of de website van provincie Gelderland.

Blauwalgen kunnen giftig zijn en onder andere huid-, maag- of darmklachten veroorzaken bij mens en (huis)dier. Het waterschap raadt dan ook aan om contact met het water te vermijden.

Expositie schilderijen Loek Kemming

28 juli 2015

In de hal van het waterschapskantoor wordt de komende maanden een expositie gehouden met schilderijen van Loek Kemming. Loek Kemming schildert natuur en landschappen in de Achterhoek. Hij is tevens grafisch ontwerper en hoofdredacteur van het tijdschrift Oer.

1-10...251-259volgende