Heel Limburg App de fiets binnenkort van start

Op maandag 14 september start de Nationale Fietstelweek. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Inmiddels hebben zich meer dan 24.000 deelnemers aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren. Onder de deelnemers worden 20 fietsen verloot.

Provincie Limburg draagt actief bij

De Provincie Limburg doet in samenwerking met Maastricht Bereikbaar mee aan dit onderzoek. Met het onderzoek kunnen we gegevens verzamelen over het fietsgedrag in Limburg. De Fietstelweek is het grootste Nederlandse fietsonderzoek ooit en helpt de provincie en alle gemeenten om beter inzicht te krijgen in de fietsstromen, snelheden en vertragingen op het fietsnetwerk. Hoe meer deelnemers, hoe beter het inzicht. Ook gedeputeerde Eric Geurts (Toerisme en Mobiliteit) doet mee: "Meten is weten, dus doe allemaal mee met `Limburg app de fiets'!".

Speciale app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App store en Google Play. Meer informatie over de fietstelweek op http://www.fietstelweek.nl/.

Breedgedragen onderzoek

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast Nederlandse provincies, gemeentes en stadsregio's werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Bredase hoger onderwijsinstituut NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.