Koerden wederom aangevallen door Turkse fascisten

Koerden wederom aangevallen door Turkse fascisten.

Den Haag 14-09-2015: Gistermiddag was het de Koerdische stichting van Rotterdam, dat werd aangevallen door Turkse Fascisten. De Turken demonstreerden gisteren in de stad, maar de voorbereiding en de dag zelf gingen gepaard met tientallen dreigingen naar Koerden toe.

De Koerden werden in de afgelopen week niet alleen aangevallen in Turkije, maar ook in Zwitserland (Bern) en Duitsland. In Zwitserland is er door een Turkse fascist op Koerdische demonstranten ingereden en in Duitsland is de keel van een Koerdische jongeman doorgesneden. Ook in Nederland zelf zijn er aanvallen geweest. Zo zijn de ramen van de Koerdische stichting van Amsterdam ingegooid en zijn er leuzen op de muren geklad.

Na het voorval in Amsterdam en de aanhoudende dreigementen via verschillende sociaal media kanalen, besloot de Koerdische gemeenschap haar Stichting te beschermen. Gedurende de gehele dag werden de Koerden in de stichting van Rotterdam omsingeld door Turkse fascisten, die provoceerden en dreigden. Er zijn zelfs Turkse fascisten tot aan de deur gekomen, waarna een kleine opstoot is ontstaan. Tegen de betreffende fascist is inmiddels aangifte gedaan, de man in kwestie is inmiddels gearresteerd.

De Koerdische gemeenschap staat versteld van de huidige ontwikkelingen. De haat van Turken jegens Koerden lijkt ook naar Europa (Nederland) over te waaien en ondanks het contact met de ministerie en politie lijkt de rust tussen Koerden en Turken in Nederland niet gewenst door de Turkse gemeenschap.

We maken ons ernstig zorgen, vooral doordat Turkse organisaties zwijgen over de huidige ontwikkelingen. Tot op heden hebben ze namelijk geen enkele oproep gedaan naar de Turkse gemeenschap in Nederland om kalmte en rust te bewaren. Uiteraard is het eenieder zijn recht om te demonstreren, maar een demonstratie kan en mag niet gepaard gaan met geweld, pesterijen en vernieling.

Wij als Federatie Koerden in Nederland vragen de Nederlandse regering om de Turkse organisaties op te roepen tot kalmte. Daarnaast vragen we de lokale overheden om prioriteit te stellen aan deze kwestie zodat de spanningen niet toenemen, maar juist afnemen.

Bestuur,

Federatie van Koerden in Nederland