Cobra Museum opent tentoonstelling 1000 days of free art in cultureel Emiraat Sjarjah

Cobra Museum opent tentoonstelling 1000 days of free art in cultureel Emiraat Sjarjah

Persbericht 14 september 2015

Sharjah Art Museum in Sharjah: het culturele emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten, toont CoBrA: 1000 Days of Free Art, een overzicht van de CoBrA kunstbeweging. Nadruk ligt op de vier Nederlandse kunstenaars Appel, Brands, Constant en Lucebert De tentoonstelling in Sharjah is de tweede in een serie van wereldwijde tentoonstellingen om het CoBrA erfgoed internationaal uit te dragen

Op 9 september is in het Sharjah Art Museum in de Verenigde Arabische Emiraten de tentoonstelling CoBrA: 1000 Days of Free Art geopend. Een overzicht van de CoBrA kunstbeweging met ruim 60 CoBrA kunstwerken en documentair materiaal. Het Sharjah Art Museum heeft gekozen voor een focus op 4 Nederlandse CoBrA kunstenaars. De werken van Karel Appel, Constant, Eugène Brands en Lucebert komen uit de collectie van het Cobra Museum voor Moderne Kunst, aangevuld met langdurige bruiklenen.

Sinds drie jaar voert het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen een actief acquisitiebeleid op een wereldwijde schaal met het programma Cobra Global. Dit programma sluit aan bij de missie van het Cobra Museum om het CoBrA gedachtegoed uit te dragen en de eigen collectie ook buiten de museummuren te tonen. Na een zeer succesvolle presentatie in Muscat, Oman is nu de keuze gevallen op Sharjah. Overige trajecten zijn ingezet in onder meer Abu Dhabi, Brazilië, Mexico, India en Indonesië.