Man aangehouden voor mishandeling en diefstal/heling


Man aangehouden voor mishandeling en diefstal/heling

Laatste update:
16-09-2015 | 10:12

Utrecht - Een 25-jarige man uit Utrecht is dinsdag 15 september aangehouden op verdenking van mishandeling en diefstal/heling. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en beet een agent in zijn hand.

Agenten schoten omstreeks 17.30 uur een Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar(BOA) van de gemeente te hulp die op de Choorstraat in gevecht was geraakt met de Utrechter. Die sprak de Utrechter aan omdat hij door de Choorstraat fietste. Die pikte dat niet en reed met zijn fiets op de toezichthouder
in en ontstond een schermutseling. Een getuige schoot de toezichthouder te hulp en samen probeerden zij de Utrechter naar de grond te brengen, maar dat lukte niet waarop de agenten te hulp kwamen.

Pepperspray gebruikt

De agenten sommeerden de Utrechter mee te werken, maar hij bleef zich hevig verzetten tegen zijn aanhouding. In die worsteling zag de Utrechter kans om een van de agenten in zijn hand te bijten. Nadat de Utrechter was bespoten met pepperspray staakte hij zijn verzet. Hierna kon hij worden
geboeid en werd hij naar het bureau gebracht.

Bankpas aangetroffen

Bij de fouillering op het bureau troffen de agenten een bankpas aan, die niet op de naam van de Utrechter stond. De Utrechter is ingesloten en nader onderzoek naar de mishandeling en de bankpas wordt ingesteld.