FGH Bank: overleg september 2015


FGH Bank: overleg september 2015

Geplaatst op 16 september 2015
[IMG]

Op 20 januari 2015 heeft Rabobank aangekondigd dat FGH Bank volledig wordt geintegreerd in de Rabobank. Binnen Rabobank wordt een expertisecentrum voor commercieel vastgoed ingericht. Op 18 februari heeft De Unie een bijeenkomst voor alle medewerkers bij FGH Bank gehouden, omdat de
aankondiging van de integratie voor onzekerheid en onrust heeft gezorgd. Het doel van de bijeenkomst was waar mogelijk duidelijkheid creeren, tips geven wat je zelf kunt doen en informatie inwinnen wat er leeft op de werkvloer.

Vanuit De Unie konden wij niet direct antwoord geven op de gestelde vragen, maar het was goed om de reactie van de aanwezigen te horen en mee te nemen naar overleggen met de werkgever.

Inmiddels zijn de 1e contouren van een plan bekend en is een projectorganisatie ingericht die de plannen verder moet uitwerken. Onderdeel hierbij zal zijn de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers die overgaan naar Rabobank.

Voor de medewerkers die niet overgaan zal het sociaal plan van toepassing zijn. Inmiddels heeft de werkgever op 7 september jl. de toezegging gedaan dat ondanks het aflopen van de cao per 31-12-2015 het huidige sociaal plan van toepassing zal zijn.

Nu dit aspect `geregeld' is zullen wij vanuit De Unie ons sterk maken voor de verlenging van de cao, dan wel het afsluiten van een nieuwe cao waarbij de overeengekomen rechten bewaard blijven. Daarnaast zullen wij, zodra de werkgever daaromtrent voorstellen gedaan heeft, in gesprek met de
werkgever gaan, om de harmonisatie zo goed mogelijk voor jullie te regelen. Wij horen graag wat de leden belangrijk vinden bij de harmonisatie.

Bij de vorming van het expertisecentrum voor commercieel vastgoed zal ook de door Rabobank gefinancieerde portefeuille betrokken worden. Daarom zullen wij bij de harmonisatie zorgen voor een goede afstemming met de bestuurder namens De Unie bij de Rabobank (Emanuel Geurts.) Wij zullen en
willen met de werkgever tot goede afspraken komen. Ons doel is een voor de medewerkers acceptabele overgang naar Rabobank te bewerkstelligen..

Op 17 september vindt er een overleg tussen werkgever en de vakorganisaties plaats. Wij verwachten dan de eerste voorstellen van de werkgever te ontvangen met betrekking tot de cao. Op korte termijn gaan we een leden/medewerkers bijeenkomst organiseren om jullie bij te praten en eventuele
vragen en of opmerkingen op te halen.

Wij vinden het van belang dat wij in gesprek blijven met alle betrokken partijen. Om deze reden zullen er tussen De Unie (incl. kadergroep) en de Onderdeelcommissie van de OR voor FGH en de commissie Sociaal Beleid van de GOR het al bestaande goede contact voort gezet worden.

Als er straks afspraken gemaakt worden over de cao en harmonisatie, dan worden de resultaten aan De Unieleden voorgelegd ter stemming.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Edith Werger

Informatie

Sectoren: Finance
Branche: Banken Algemeen
Geplaatst in: Actueel Nieuws, Persberichten