Gemeentelijke zorgverzekering in 2016 uitgebreid


Geplaatst: 16-9-2015

Het college heeft besloten de premie van de gemeentelijke zorgverzekering te verlagen. Daardoor wordt de uitgebreide verzekering relatief voordelig voor mensen met een chronische aandoening en hoge ziektekosten.

Vrouw duwt man in rolstoel

Ruime keuze in pakketten

Vanaf 2015 heeft het college de gemeentelijke zorgverzekering uitgebreid door een ruime keuze in pakketten te bieden. Met name voor de groep chronisch zieken, die over het algemeen hoge zorgkosten hebben, is er een aantrekkelijk aanvullend pakket beschikbaar. Deze zorgverzekering is
beschikbaar voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Verlaging premie

Met ingang van 2016 wordt de premie voor deze aanvullende zorg gemeentelijke zorgverzekering verder verlaagd, waardoor de verzekering extra aantrekkelijk wordt met name ook omdat met deze verzekering een deel van de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen kan worden gedekt. Ook is het mogelijk
om het verplicht eigen risico gedurende het jaar gespreid te betalen. Zo kunnen chronisch zieken hun de hoge kosten van het eigen risico spreiden over het jaar.

Overstappen

Vanaf december kunt u, als u een inkomen heeft tot 120% van het sociaal minimum, overstappen op de gemeentelijke zorgverzekering. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl.