Situatie Marktplein Tubbergen nader onder de loep


16/09

Situatie Marktplein Tubbergen nader onder de loep

Gemeente start onderzoek

Tijdens de raadsvergadering van maandagavond 14 september 2015 heeft de gemeenteraad van de gemeente Tubbergen het college verzocht te onderzoeken of het mogelijk is om eventueel met een bestemmingsplanwijziging en een aanpassing van de detailhandelsvisie, de activiteiten van het `Marktplein
Tubbergen' alsnog te vergunnen.

De raad heeft daarbij een aantal stringente randvoorwaarden meegegeven. Het college heeft vanochtend de opdracht gegeven om dit onderzoek te laten uitvoeren. Daarbij is ook de vraag of er op dit moment al dan niet gehandhaafd moet worden aan de orde geweest.

Daarbij is het volgende overwogen:

* Marktplein Tubbergen handelt willens en wetens in strijd met het bestemmingsplan en de door hen zelf aangevraagde vergunning.
* Het is op dit moment niet zeker dat aan de door de raad gestelde voorwaarden ook kan worden voldaan. Daarom is er geen zekerheid dat de vergunning kan worden verruimd met niet-volumineuze artikelen.
* Er is een verzoek binnengekomen om handhaving.

Het college heeft daarom besloten het handhavingstraject in gang te zetten, wat betekent dat er een voornemen tot het opleggen van een dwangsom zal worden uitgevaardigd.

Als mocht blijken dat aan de voorwaarden zoals door de raad zijn gesteld kan worden voldaan, zal het handhavingsbesluit worden heroverwogen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------