Eerste slag Van Nelle Vijfje

Nieuwsbericht | 16-09-2015 | 12:23

Tijdens de Open Monumentendag vond de ceremoniele Eerste Slag van het Van Nelle Vijfje plaats met een traditionele slingerpers in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Vorig jaar ontving de Van Nellefabriek het predicaat Unesco Werelderfgoed. Sinds 2013 neemt Nederland deel aan een muntserie waarin landen hun Werelderfgoed centraal stellen. Naar aanleiding van de recente benoeming van de Van Nellefabriek is besloten deze direct toe te voegen aan de muntreeks.

Foto: Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, verrichtte de ceremoniele Eerste Slag onder begeleiding van Muntmeester Maarten Brouwer.

Tot 1995 rolden koffie, thee en tabak van de band in de Van Nellefabriek, maar tegenwoordig is het de thuisbasis van vele bedrijven. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, verrichtte de ceremoniele Eerste Slag onder begeleiding van Muntmeester Maarten Brouwer. Op het Vijfje is de moderne vormgeving van de fabriek in beeld gebracht. De herdenkingsmunt is vanaf maandag 14 september verkrijgbaar via herdenkingsmunt.nl, postkantoren en Primera voor vijf euro. Het is een wettig betaalmiddel in Nederland.