Hoorzitting rechtbanken

16/09/2015

Hoorzitting rechtbanken

De Tweede Kamer houdt op 8 oktober een hoorzitting over het plan om zeven rechtbanklocaties te sluiten of te verkleinen. De hoorzitting is een initiatief van het CDA.

Peter Oskam: `Het CDA maakt zich zorgen over de kaalslag onder de rechtbanken. De hoorzitting is belangrijk ter voorbereiding op het debat hierover. Een hoorzitting geeft betrokkenen de gelegenheid zich uit te spreken. Wij vinden dat belangrijk en zijn blij dat er nu eindelijk een meerderheid van de Tweede Kamer achter de hoorzitting staat.' Het CDA wil dat de minister zich houdt aan zijn belofte dat de regering zich inzet voor de toegankelijkheid van de rechtspraak en het behoud van werkgelegenheid. Bovendien is bij de herziening van de gerechtelijke kaart afgesproken dat er 32 volwaardige zittingsplaatsen blijven.

Vertegenwoordigers van het rechtbankpersoneel, de raad voor de rechtspraak, vertegenwoordigers van vakbonden en burgemeesters van getroffen gemeenten zullen tijdens de hoorzitting het woord voeren.

Meer informatie over hoe u de hoorzitting kan volgen vindt u hier: http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details?id=2015A03799

Wilt u Peter Oskam informatie geven met betrekking tot de sluiting van de rechtbanken dan kunt u mailen naar: p.oskam@tweedekamer.nl

Trefwoorden

* Hoorzitting * rechtspraak * rechtbanken * Peter Oskam