Viering start bouw en officiele handeling Het Balkon van Maassluis


Foto van viering start bouw woningtype Karveel op Het Balkon van Maassluis

Op de bouwplaats van de tien Karveel woningen aan Het Lage Licht in Maassluis werd 11 september 2015 een officiele handeling verricht. Wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis metselde, samen met kopers Vincent van den Berg en Jeanine Husslage, de eerste steen.

Een groot deel van de toekomstige bewoners van de Karveel woningen waren 11 september naar de zonnige bouwplaats gekomen.

Loting

Na een kort welkomstwoord door BPD en een loting door middel van het trekken van een kopersnaam uit de bouwhelm, was het tijd voor het verrichten van de officiele handeling.

Als ware professionals

Wethouder Arnold Keijzer en kopers Vincent van den Berg en Jeanine Husslage werden voorzien van een bouwhelm, handschoenen en een troffel en gingen als ware professionals aan de slag met het metselen van een laag stenen.

Kennismaken met buren

Na de officiele handeling kregen de kopers de gelegenheid hun toekomstige woning van dichtbij te bekijken. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje waarbij de kersverse buren alvast konden kennismaken.

Voorspoedige bouw

De bouw in de wijk Het Balkon van Maassluis loopt voorspoedig. In juli 2015 is aannemer BAM Woningsbouw begonnen met de bouw van tien woningen type Karveel. Deze woningen liggen in het gebied van Fase 3 De Koopvaardij. Inmiddels is nog maar een bouwnummer beschikbaar.

Ontwikkelingscombinatie Balkon

De wijk Het Balkon van Maassluis wordt ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Balkon (een samenwerking van BPD en Maasdelta Groep).

Bijzondere plek

Het Balkon van Maassluis ligt direct aan de Nieuwe Waterweg. Om precies te zijn: tussen winkelcentrum Koningshoek, het historische centrum van Maassluis en bedrijventerrein Nieuwe Waterweg. Een bijzondere plek, zo dicht bij de natuur.

Vier fasen

In vier fasen worden circa 875 woningen gerealiseerd. Zowel huur- als koopwoningen in het lage, midden- en hogere segment en zowel eengezinswoningen als appartementen.