Bustocht langs sporen van de onderduik

PERSBERICHT

Hooghalen, 8 september 2015

Bustocht langs sporen van de onderduik

Een excursie langs indrukwekkende locaties in Drenthe en de Achterhoek

In het kader van de tentoonstelling Verhalen van de onderduik, organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op donderdag 17 september en donderdag 24 september aanstaande cultuurhistorische bustochten langs sporen van de onderduik. Onder leiding van een ervaren gids worden gevarieerde en soms onbekende plekken bezocht met de bedoeling deze locaties én hun bijzondere geschiedenis te belichten.

Programma 17 september

Voorafgaand aan het programma kunt u de wisselexpositie ‘Verhalen uit de onderduik’ bezichtigen. 12.00 uur Aanvang Herinneringscentrum Kamp Westerbork met koffie, thee, eenvoudige lunch en korte inleiding Onderduikershol in Valthe

Gereformeerde kerk en monument in Nieuwlande

Voormalige synagoge Hoogeveen ca. 17.00 uur Eindpunt van de tocht Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Op iedere locatie vindt een inleiding, voordracht en/of korte wandeling plaats.

De deelnamekosten bedragen € 35,00 per persoon, te voldoen bij aanvang van de tocht. Daarbij zijn koffie/thee, een lunch en afsluitend drankje inbegrepen. De activiteiten zullen voor het merendeel buiten plaats vinden.

Opgave vooraf is noodzakelijk en kan tot zes dagen vóór aanvang (11 september voor de tocht door Drenthe op 17 september, 18 september voor de tocht door Gelderland op 24 september). Dat kan telefonisch bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op 0593-592600 of per email naar info@kampwesterbork.nl. Voor meer informatie www.kampwesterbork.nl.