UNIT4 levert software aan Engels shared services center en Canadese gemeente

Utrecht - 17. September 2015

LGSS, een van de grootste shared services centers in Engeland, gaat gebruik maken van de ERP-oplossing Unit4 Business World. De samenwerkingsorganisatie van de gemeenten Cambridgeshire en Northamptonshire verwacht miljoenen ponden te besparen met de software. Unit4 Business World zal worden gebruikt voor het ondersteunen van processen op het gebied van finance, inkoop, human resources en loonverwerking.

LGSS ontstond in 2010 door een fusie van verschillende afdelingen van de twee gemeenten, die diensten leveren aan zowel de gemeenteraden als aan de inwoners. Bij het shared services center werken 1.400 medewerkers.

"In de hele publieke sector is financiering op dit moment een grote uitdaging", aldus John Kane, Managing Director van LGSS. "De flexibiliteit van de oplossing van Unit4 gaf voor ons de doorslag in de keuze: we kunnen onze klanten hiermee het beste helpen om hun financiele en efficiency-targets te behalen."

Whistler Resort

Ook in Canada koos een overheidsorganisatie voor Unit4 Business World: de Resort Municipality of Whistler. Whistler is een resort-gemeente in de Coast Mountains, 120 kilometer ten noorden van Vancouver. Whistler heeft 9.824 inwoners en twee miljoen bezoekers per jaar. In 2010 was Whistler het resort waar de deelnemers aan de paralympische winterspelen verbleven.

Whistler gaat gebruik maken van Business World Milestone 5, dat onlangs werd geintroduceerd als een eerste stap in de richting van zelfsturende ERP. Hierdoor worden processen en procedures geautomatiseerd, die voorheen met de hand gebeurden. "Dankzij Business World Milestone 5 hebben onze medewerkers tijd voor werkzaamheden waar ze voorheen niet aan toe kwamen", aldus Ken Roggeman, Director of Finance bij Whistler. Onderdeel van de implementatie was een health check, waarin Unit4 naging in hoeverre bestaande functionaliteiten daadwerkelijk werden gebruikt. "Dat hielp ons enorm", aldus Roggeman. "We kwamen erachter dat wij dingen deden om de software te ondersteunen, terwijl het eigenlijk andersom moet zijn. Daarnaast identificeerden we een aantal `nice-to-haves' die Unit4 sneller kon ontwikkelen dan wij ze konden omschrijven."

Unit4 bedient ruim 1.500 overheidsklanten wereldwijd, waaronder de gemeenten Stockholm en Kellowna, graafschap Surrey, en het Britse House of Commons.

About the company

Unit4 is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd genereert Unit4 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert ERP, branchegerichte en best-in-class applicaties. Duizenden organisaties uit sectoren als zakelijke en publieke dienstverlening, onderwijs, non-profit, vastgoed, groothandel en financiele dienstverlening werken met business software van Unit4. Unit4. In business for people.