Politie schiet bij aanhouding "overvaller"


Politie schiet bij aanhouding "overvaller"

Laatste update:
20-09-2015 | 11:03

Amsterdam - Zondagochtend 20 september 2015 rond half vier heeft de politie bij de aanhouding van een "hotel-overvaller" geschoten .

De man was een hotel aan het Hendrikje Stoffelstraat binnengelopen. Op enig moment begon hij te vechten en te worstelen met een personeelslid. Terwijl hij dit deed was hij aan het bellen en zei volgens het personeelslid: "Er is een pistool, stuur meerdere eenheden". De politie ontving vanuit
het hotel ook een overvalalarm.



Toen meerdere eenheden ter plaatse kwamen werd gezien dat de verdachte de Titus van Rijnstraat op rende richting Surinameplein. Gezien de gedragingen, zijn bewegingen en in het achterhoofd dat er een "overval met een vuurwapen was gepleegd " is er geschoten. Daarna werd de verdachte
aangehouden.



Tijdens het vervoer naar een cellenhuis was de man zeer agressief en uitte doodsbedreigingen. Dit gedrag ging gepaard met bijten en verzet. In het cellencomplex heeft ambulancepersoneel getracht hem kalm te krijgen. Toen dat niet lukte is hij overgebracht naar een ziekenhuis.



Het forensisch/technische onderzoek werd gedaan door specialisten van een andere eenheid. Het onderzoek in verband met het schieten door politiemensen is in behandeling bij het team van Veiligheid, Integriteit en Klachten.