Feestelijke afsluiting Het Friese Merenproject in Delfstrahuizen

Het Friese Merenproject zit erop! Vijftien jaar lang heeft de provincie samen met gemeenten en ondernemers veel werk verzet om de watersport in Fryslan aantrekkelijker te maken. Om dat te vieren wordt het project op zaterdag 19 en zondag 20 september feestelijk afgesloten. Zaterdagavond is vanaf 20.30 uur de officiele afsluiting van het project in de Prinsentuin in Leeuwarden. Op zondag is er op zeven plaatsen in Fryslan, waaronder in Delfstrahuizen, een Open Dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen varen, kijken, proeven en genieten van alles wat Het Friese Merenproject gerealiseerd heeft. Alle activiteiten zijn op beide dagen gratis.

Zaterdag 19 september: Feestelijke afsluiting

Zaterdagavond 19 september vindt de officiele afsluiting van Het Friese Merenproject plaats in de Prinsentuin in Leeuwarden. Vanaf 20.30 uur is er muziek en theater aangevuld met prachtige beelden van het project. De avond eindigt op een centraal punt waar de deur van Het Friese Merenproject symbolisch dichtgaat. Iedereen is welkom.

Zondag 20 september: Open Dag Delfstrahuizen

Op zondag 20 september wordt er op zeven verschillende plekken in Fryslan, waaronder op diverse locaties in Delfstrahuizen, een open dag georganiseerd.

Er is hier van alles te beleven voor jong en oud: loop in een sorbobal op het water, bekijk spectaculaire demonstraties van de Quadrofoil en geniet van de voorstelling Tjuke en Margje.

Ook kunnen bezoekers hier smullen van een streekproeverij en liggen, langs de kade, de boten van de werf van Jan Bos ter bezichtiging. Vanaf 12.00 uur vaart er ieder uur een praam met daarop een gids langs verschillende projecten die vanuit Het Friese Merenproject zijn gerealiseerd.

Het volledige programma staat op www.friesemeren.nl.

Het werk gaat door

Sinds 2000 heeft provincie Fryslan samen met ondernemers, Friese gemeenten, Wetterskip Fryslan, Recreatieschap De Marrekrite en branche- en natuurorganisaties flink geinvesteerd in de Friese watersport. Hoewel Het Friese Merenproject stopt, zijn nog niet alle projecten afgerond. Zo gaat het werk door in Leeuwarden, Franeker, Joure, Harlingen en Stavoren. Ook langs de Turfroute gebeurt nog veel om deze populaire vaarroute beter toegankelijk te maken voor watersporters. Zo blijven de provincie en de gemeenten ervoor zorgen dat inwoners en toeristen zoveel mogelijk kunnen genieten van al het moois dat Fryslan te bieden heeft.

Het complete programma van 19 en 20 september is te vinden op www.friesemeren.nl.