Feestelijke afsluiting Het Friese Merenproject in Stavoren

Altijd al eens door de nieuwe Johan Frisosluis willen varen? Kom dan op zondag 20 september naar de Open Dag in Stavoren. Van 11.00 tot 16.00 zijn er veel leuke activiteiten op en bij het water. Die dag laten we u op 7 plaatsen zien wat Het Friese Merenproject opgeleverd heeft. Want Het Friese Merenproject zit erop! Vijftien jaar lang heeft de provincie samen met onder andere gemeenten en ondernemers veel werk verzet om de watersport in Fryslan aantrekkelijker te maken. Om dat te vieren wordt het project op zaterdag 19 en zondag 20 september feestelijk afgesloten.

Zondag 20 september: Open Dag Stavoren

Het Friese Merenproject organiseert op zondag 20 september een 'open dag' op zeven verschillende plekken in Fryslan, waaronder Stavoren. Om 11.00 uur geeft dagelijks bestuurslid Marian Jager - Woltgens van Wetterskip Fryslan hier het startsein voor de activiteiten. Bezoekers kunnen met een praam door de nieuwe Johan Frisosluis varen en een kijkje nemen in het bedieningsgebouw. Er ligt een Lemsteraak klaar voor een tocht over het IJsselmeer, je kunt een kijkje nemen op een Staverse Jol en een boot van Provinciale Waterstaat. Wetterskip Fryslan zet die dag de deuren van het Hooglandgemaal open. Ook kun je komen suppen, zijn er waterballen en een springkussen. Alle activiteiten zijn gratis. Het volledige programma staat op www.friesemeren.nl.

Zaterdag 19 september: Feestelijke afsluiting

Zaterdagavond 19 september vindt de officiele afsluiting van Het Friese Merenproject plaats in de Prinsentuin in Leeuwarden. Vanaf 20.30 uur is er muziek en theater aangevuld met prachtige beelden van het project. De avond eindigt op een centraal punt waar de deur van Het Friese Merenproject symbolisch dichtgaat. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Het werk gaat door

Sinds 2000 heeft provincie Fryslan samen met ondernemers, Friese gemeenten, Wetterskip Fryslan, Recreatieschap De Marrekrite en branche- en natuurorganisaties flink geinvesteerd in de Friese watersport. Hoewel Het Friese Merenproject stopt, zijn nog niet alle projecten afgerond. Het werk gaat door in Leeuwarden, Franeker, Joure, Harlingen en in de gemeente Sudwest-Fryslan. Ook langs de Turfroute gebeurt nog veel om deze populaire vaarroute beter toegankelijk te maken voor watersporters. Zo blijft de provincie ervoor zorgen dat inwoners en toeristen zoveel mogelijk kunnen genieten van al het moois dat Fryslan te bieden heeft.

Het complete programma van 19 en 20 september is te vinden op www.friesemeren.nl.