Feestelijke afsluiting Het Friese Merenproject in Gastvrij Grou

Het Friese Merenproject zit erop! Vijftien jaar lang heeft de provincie samen met gemeenten en ondernemers veel werk verzet om de watersport in Fryslan aantrekkelijker te maken. Om dat te vieren wordt het project op zaterdag 19 en zondag 20 september feestelijk afgesloten. Zaterdagavond is vanaf 20.30 uur de officiele afsluiting van het project in de Prinsentuin in Leeuwarden. Op zondag is er op zeven plaatsen in Fryslan, waaronder in Grou, een Open Dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te suppen bij het zeilcentrum, mee te varen met de reddingsbrigade vanaf het Theehuis, of om in het centrum te genieten van muziek en oude ambachten. Alle activiteiten zijn gratis.

Zaterdag 19 september: Feestelijke afsluiting

Zaterdagavond 19 september vindt de officiele afsluiting van Het Friese Merenproject plaats in de Prinsentuin in Leeuwarden. Vanaf 20.30 uur is er muziek en theater aangevuld met prachtige beelden van het project. De avond eindigt op een centraal punt waar de deur van Het Friese Merenproject symbolisch dichtgaat. Iedereen is welkom.

Zondag 20 september: Open Dag Grou

De geliefde watersportplaats Grou kreeg vanuit Het Friese Merenproject een flinke facelift. Zondag 20 september vertellen wij u er alles over tijdens een rondvaart langs de verschillende projecten. Op verschillende locaties in Grou is deze Open Dag van alles te doen. Vaar mee met de reddingsbrigade, leer hoe je het beste met touwen kunt knopen, volg de Valken die mee varen in de Valkendag, neem een kijkje bij de oude ambachten en geniet van muziek van Shantykoor De Pikbroeken en de Trekharmonicaclub. Kinderen vermaken zich volop met suppen, vlotbouwen en raften. Ook de winkels zijn deze dag geopend. Wethouder Isabelle Diks opent samen met de Zeilkoningin de dag om 11.00 uur bij zeilcentrum Grou. De hele dag zijn de pontjes gratis. Dat maakt het aantrekkelijk om ook een kijkje te gaan nemen bij de Open Dag in Earnewald. Met de fietspondjes is de fietsroute tussen Grou en Earnewald veel korter.

Ook de pont naar Warten is deze dag gratis! Daar is 19 en 20 september het evenement Wartenster Wetterwille. Een leuk weekend op en rond het water in Warten.

Het werk gaat door

Sinds 2000 heeft provincie Fryslan samen met ondernemers, Friese gemeenten, Wetterskip Fryslan, Recreatieschap De Marrekrite en branche- en natuurorganisaties flink geinvesteerd in de Friese watersport. Hoewel Het Friese Merenproject stopt, zijn nog niet alle projecten afgerond. Zo gaat het werk door in Leeuwarden, Franeker, Joure, Harlingen en Stavoren. Ook langs de Turfroute gebeurt nog veel om deze populaire vaarroute beter toegankelijk te maken voor watersporters. Zo blijft de provincie ervoor zorgen dat inwoners en toeristen zoveel mogelijk kunnen genieten van al het moois dat Fryslan te bieden heeft.

Het complete programma van 19 en 20 september is te vinden op www.friesemeren.nl.