Oprit Spijkenisse (16) naar A15 drie weken dicht

Oprit Spijkenisse (16) naar A15 drie weken dicht

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 september 2015- Laatste update: 15 september 2015 17:22 uur

Tot eind 2015 werkt Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein. In verband hiermee voert Rijkswaterstaat van zondag 20 september tot en met zondag 11 oktober diverse werkzaamheden uit aan de oprit van Spijkenisse naar de A15 richting Botlektunnel.

Gedurende deze periode is de oprit Spijkenisse (16) naar de A15 drie weken afgesloten. Wij adviseren verkeer uit Spijkenisse om rekening te houden met een langere reistijd door omleidingen, met name in de ochtendspits.

Afsluiting

Oprit Spijkenisse (16) richting de Botlektunnel voor verkeer uit Spijkenisse.

Omleidingen

Verkeer vanuit Spijkenisse richting Vaanplein

Via de nieuwe Botlekbrug. Verkeer komend vanaf de Hartelbrug (N218) wordt over de nieuwe Botlekbrug naar de A15 geleid.

Verkeer vanuit Spijkenisse richting Maasvlakte

* Via de N218. Richting Brielle om vervolgens via de N57 richting Maasvlakte rijden.

* Via de nieuwe Botlekbrug. Verkeer komend vanaf de Hartelbrug (N218) wordt over de nieuwe Botlekbrug naar de A15 geleid.

Bij Hoogvliet (17) kan worden gekeerd om vervolgens via de Botlektunnel richting Maasvlakte te rijden. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroute aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Verbreding A15

De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor de verbreding van de A15 en de hiervoor geplande afsluitingen en omleidingen? Kijk dan op vanAnaarBeter of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem en internet. Kijk ook voor alternatieve reismogelijkheden op Filedier.nl.