Snelheidsverhoging A12 Reeuwijk-De Meern

Snelheidsverhoging A12 Reeuwijk-De Meern

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 september 2018- Laatste update: 18 september 2015 17:07 uur

Op de A12 tussen Reeuwijk en De Meern (richting Utrecht) gaat de maximumsnelheid zondag 20 september omhoog van 120 naar 130 km/h. Het betreft een traject van 21,7 kilometer lang. De verhoging, die in juli al werd aangekondigd, geldt zowel overdag als 's nachts.

Volgende maand gaat ook de snelheid in de omgekeerde richting - tussen De Meern en Reeuwijk (richting Den Haag)- omhoog. Hier zijn nog werkzaamheden om de spitsstrook om te bouwen tot reguliere rijstrook. Als die gereed zijn, gaat ook daar de snelheid omhoog naar 130 km/h.

Maximumsnelheid in Nederland

In Nederland is de maximumsnelheid 130 kilometer/h. Op een aantal snelwegen geldt echter een lagere limiet. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de verkeersveiligheid, denk aan snelwegen met scherpe bochten of korte afritten, en met de normen voor milieu en natuur.

Ook voor de toekomst geldt: 130 km/h is de norm. Als er ruimte is vanuit het oogpunt van milieu en natuur en het kan vanwege de veiligheid van de weg, dan gaat de snelheid omhoog. Dit zorgt ervoor dat de trajecten waar 130 km/h kan worden gereden steeds langer worden en het beeld op de snelwegen steeds eenduidiger wordt.