Activiteiten in de Week van Dementie


Logo; Dementie om niet te vergeten

In de Week van Dementie, van 21 tot en met 26 september, organiseert het netwerk dementievriendelijke gemeente Bladel een aantal activiteiten. Onder andere op 26 september de presentatie van de dementia-App.

Het volledige programma vindt u op www.bladel.nl/dementie of kunt u opvragen bij het KCC in het gemeentehuis (tel. 0497-361626).

Presentatie dementia-App en afsluiting Week van Dementie

Mensen met een vorm van dementie hebben onder meer behoefte aan een dagritme en structuur. Met de dementia-App kunnen mantelzorgers op afstand de agenda van de gebruiker bijhouden. Door middel van beeldbellen kan er eenvoudig en geregeld contact zijn. Ook is het mogelijk om, ter plekke of op
afstand, samen een fotoalbum met dierbare herinneringen door te bladeren of een spelletje te spelen. In digitale tijdschriften biedt de app onder andere informatie over dementie, zorg en onderzoek. De dementia-App helpt zo bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving.

De gemeente Bladel gaat de komende twee jaar de dementia-App kosteloos aan mantelzorgers en mensen met dementie aanbieden. Op 26 september vindt een presentatie plaats in de bibliotheek, waarbij de app wordt gedemonstreerd en het gebruik ervan wordt toegelicht op een groot scherm. Ook wordt er
meer verteld over de pilot die de gemeente Bladel gaat starten.

Na deze presentatie volgt de afsluiting van de Week van Dementie met een terugblik en foto's van alle activiteiten. Het programma duurt van 10.00 - 13.00 uur. U bent van harte welkom!