Verkeersveilige schoolomgeving Grosthuizen


Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp voor veel basisscholen. Tijdens het brengen en halen van de kinderen is het rondom de school vaak een drukte van belang. Kinderen worden met de auto gebracht, lopen of fietsen zelfstandig naar school en treffen elkaar allemaal in nabije omgeving.
Zo ook bij de Grosthuizerschool, waar we onlangs zijn gestart met de inventarisatie van de verkeersveiligheid.

Bevorderen van de verkeersveiligheid

Vorig jaar startten we met het project `Verkeersveilige Schoolomgevingen', met als eerste school de Geert Holle school. Nu is de Grosthuizerschool aan de beurt. Samen met VVN (Veilig Verkeer Nederland), politie, school en omgeving bevorderen we de verkeersveiligheid rondom de scholen.
Aanpassingen aan de weg en stoep kunnen de verkeersveiligheid verbeteren, maar met name voorlichting en handhaving spelen een belangrijke rol.

ANWB Streetwise

Sinds dit jaar kunnen we ook het lesprogramma ANWB Streetwise inzetten voor het project. Het lesprogramma is praktisch en spreekt leerlingen aan. Het is voor zowel ouders als scholen een belangrijke hulp bij het verkeersvaardig maken van kinderen op de basisschool. Alle scholen hebben
inmiddels een uitnodiging ontvangen om hieraan deel te nemen.

Meer weten?

Voor meer informatie over ANWB Streetwise kunt u kijken op www.anwb.nl/streetwise. Heeft u vragen over het project Verkeersveilige Schoolomgevingen? Neemt u dan contact op met Suzan Dekker via info@koggenland.nl of telefonisch via (0229) 54 84 00.