Toekomst gemeente Haaren: het laatste nieuws


[IMG]

De gemeente is zoals u weet druk bezig met het onderzoek naar de toekomst van onze gemeente. Deze week ontvangt u in dat kader de tweede informatiekrant in de bus. Hierin staan, op hoofdlijnen, de onderzoeksresultaten tot nu toe. Dit zijn de resultaten uit het onderzoek van extern bureau
WagenaarHoes. Heeft u de krant niet ontvangen? Ga dan naar het gemeentehuis of het dorpshuis in uw dorp of voor uw eigen exemplaar. De krant en alle achtergrondinformatie kunt u ook terugvinden op www.haaren.nl/toekomst. Of u vraagt telefonisch een exemplaar op via 0411 62 72 82.

Meepraten op online forum

Wilt u meepraten over de toekomst van de gemeente Haaren? Dat kan ook online! Op het forum op www.haaren.nl/toekomst kunt u uw mening geven. U kunt ook lezen wat anderen erover zeggen. Aan bod komen de volgende vragen:

* Wat is voor u belangrijk voor de toekomst als inwoner van uw dorp?
* Wat vindt u van de drie hoofdlijnen: zelfstandigheid, herindeling en opsplitsing?
* Wat vindt u van de scenario's?

Inschrijven inwonersbijeenkomsten

Maar ook de inbreng van inwoners is onderdeel van het onderzoek. Wellicht heeft u zich al aangemeld voor de inwonersbijeenkomsten in een van de vier dorpen eind september/ begin oktober. De uiterste inschrijfdatum hiervoor is verruimd per dorp. Voor de bijeenkomst in Helvoirt (op 28 september)
kunt u zich niet meer aanmelden, voor de andere dorpen geldt:

* Bijeenkomst Biezenmortel (op 30 september ): inschrijven t/m 25 september
* Bijeenkomst Haaren (op 5 oktober): inschrijven t/m 30 september
* Bijeenkomst Esch ( op 7 oktober): inschrijven t/m 2 oktober

Wilt zich nog inschrijven? Kijk dan op www.haaren.nl/toekomst of bel naar 0411 62 72 82!

Programma inwonersbijeenkomsten

Hoe ziet het programma eruit op de inwonersbijeenkomsten? Vanaf 19.00u bent u welkom. Het programma start om 19.30u. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Zo gaat u in groepjes met elkaar in gesprek over de drie belangrijke vragen:

* Wat is voor u belangrijk voor de toekomst als inwoner van uw dorp?
* Wat vindt u van de drie hoofdlijnen: zelfstandigheid, herindeling en opsplitsing?
* Wat vindt u van de scenario's?

Ook presenteert onderzoeksbureau WagenaarHoes de belangrijkste resultaten van het onderzoek tot nu toe. Aan het einde van de avond bespreken we gezamenlijk de belangrijkste conclusies. We sluiten af rond 22.30u.

LET OP: Is er vanwege grote belangstelling ook een middagbijeenkomst, dan geldt: inloop vanaf 14.30, start programma 15.00u, einde rond 18.00u.

Wilt u meer weten? Of heeft u vragen? Kijk dan op www.haaren.nl/toekomst of neem contact op via 0411-627282 of gemeente@haaren.nl.