Gemeente Simpelveld neemt groen-activiteiten WOZL over


gemeente Simpelveld neemt groen-activiteiten WOZL over

Sinds enkele maanden heeft de gemeente Simpelveld 10 medewerkers van Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) in dienst genomen op basis van een detacheringsovereenkomst.

Het gaat hierbij om mensen die al jaren, naar volle tevredenheid, samen met onze eigen buitendienst het openbaar groen onderhouden. Afgelopen week zijn al die medewerkers in nieuwe bedrijfskleding gestoken en werden ze officieel welkom geheten door de burgemeester en wethouders.

WOZL biedt een beschutte werkomgeving aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Met de detachering komt de gemeente Simpelveld een belangrijke afspraak met WOZL en de overige `WOZL-gemeenten' na. Wethouder Thijs Gulpen: "We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier
een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Ook mensen die daar ondersteuning bij nodig hebben. Door de medewerkers van WOZL op de eerste plaats zoveel als mogelijk zelf in te zetten bij gemeentelijke taken als het groenonderhoud, geven we als gemeente invulling aan deze ambitie."