Man aangehouden voor bedreiging, zoon voor belediging


Man aangehouden voor bedreiging, zoon voor belediging

Laatste update:
21-09-2015 | 10:26

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Hilvarenbeek - Een 55-jarige Hilvarenbeker is zondagavond 20 september 2015 na een zoekactie aangehouden omdat hij een agent met een knuppel bedreigd zou hebben. Zijn zoon werd gearresteerd ter zake belediging.

De politieman deed aangifte van bedreiging. Hij was naar het woonadres van de 55-jarige verdachte gereden om hem in persoon een gerechtelijk stuk uit te reiken. Hij zag dat de man wat wankelend naar de voordeur kwam. De bewoner deed open. Hij weigerde de acte aan te nemen en riep met dubbele
tong en harde stem tegen de diender dat ie weg moest gaan omdat alles via zijn advocaat geregeld moest worden. Hij werd boos en riep tegen de agent dat hij hem van het terrein zou stompen. Ook dreigde hij met een zilverkleurige honkbalknuppel. De agent heeft vervolgens assistentie aangevraagd.
De bewoner wist op zijn fiets weg te komen, maar werd omstreeks 22.45 uur op de Shepardstraat aangehouden.



Belediging

Zijn 17-jarige zoon werd tijdens de zoekactie omstreeks 22.20 uur op het Vrijthof gearresteerd voor belediging. Hij vroeg aan de dienders of ze op zoek waren naar zijn vader, toen dat bevestigd werd riep hij: "Kutmongolen".