Bekendmakingen week 39 - 2015


Verleende Omgevingsvergunning

Door burgemeester en wethouders van Heerhugowaard verleende Omgevingsvergunning beperkte milieutoets:

Naam bedrijf: Autorecycling De Nollen B.V.

Locatie: De Overtoom 8 te Heerhugowaard

Datum verzending: 8 september 2015

Werkzaamheden: Omgevingsvergunning beperkte milieutoets. Het uitbreiden van de inrichting met het stallen van meerdere autowrakken en het demonteren van autowrakken en daarmee samenhangende activiteiten.

Bezwaar

Binnen zes weken na datum van verzending van deze vergunning kan een bezwaarschrift

worden ingediend. Een bezwaarschrift kan alleen schriftelijk worden ingediend bij het college

van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard.

In dit bezwaarschrift vermeldt u:

* uw naam, adres en telefoonnummer;
* de datum;
* een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
* de reden waarom u bezwaar maakt;
* uw handtekening.

Daarnaast kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, indien onverwijlde

spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de rechtbank worden verzocht een

voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening

moet worden gericht aan de Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR

Haarlem.

39HV02

Voornemen uitschrijving Basisregistratie Personen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard zijn voornemens om de bijhouding van adresgegevens van de navolgende personen in de Basisregistratie Personen (BRP) op te schorten op grond van artikel 2.22 van de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP).

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de onderstaande personen naar alle waarschijnlijkheid niet meer woonachtig zijn op het adres waar zij in de BRP staan geregistreerd:

* B.G. Quinn geboren 09-09-1966
* R.M. Kowalski geboren 05-04-1982
* R. Amhaouach geboren 05-03-1980
* R. Kul/do geboren 17-09-1976
* D.K. Zakrzewski geboren 16-07-1992
* R. van der Park geboren 18-01-1981
* Mohamed Jama Dhiirane geboren 01-10-1987
* J.V.M. Daal geboren 10-02-1965
* E. Atis geboren 09-09-1982
* D. Plazier geboren 11-08-1963

Deze personen of diens gezaghouder worden verzocht zo spoedig mogelijk hun nieuwe adres door te geven in de (nieuwe) woongemeente.

Als wij binnen 4 weken geen reactie krijgen over de verblijfplaats van bovengenoemde personen zien wij ons genoodzaakt om betrokkenen uit te schrijven uit de BRP als vertrokken: Land Onbekend. Dit heeft tot gevolg dat betrokkenen dan niet meer als ingezetenen van Nederland staan ingeschreven.
Hierdoor kan het recht op overheidsvoorzieningen die afhankelijk zijn van de inschrijving in Nederland zoals uitkeringen, kinderbijslag, pensioen e.d. komen te vervallen

39BZ05

Publicatie verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben besloten.

* Een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan Mosterdmolen 5 te verwijderen

Wilt u het besluit inzien?

Het verkeersbesluit is inmiddels digitaal gepubliceerd op staatscourant.nl.

Het besluit ligt tot 27 oktober 2015 ter inzage.

U kunt het besluit op de volgende locatie inzien:

Gemeentehuis, informatiebalie, Parelhof 1,

openingstijden, maandag tot en met donderdag van 10:00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Wilt u bezwaar maken?

Als belanghebbende kunt u binnen zes weken na de publicatiedatum een bezwaarschrift indienen. Meer details over hoe u bezwaar kunt maken vindt u in het verkeersbesluit.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met Het Sociaalplein van de gemeente Heerhugowaard, bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 14072 of via e-mail naar hetsociaalplein@heerhugowaard.nl.

39SZ05

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

Datum

Ingekomen Locatie Werkzaamheden

03-09-2015 Ooster Vlaerdinge 19 bestaand hekwerk doortrekken

09-09-2015 van Veenweg 150 het plaatsen van een dakkapel

14-09-2015 Oostdijk 25 bouwen mantelzorgwoning

Deze aanvragen zijn of worden in behandeling genomen. Het is altijd mogelijk om een aanvraag in te zien. Belt u even als u van plan bent langs te komen of maak een afspraak via www.heerhugowaard.nl/afspraak. De frontoffice van de afdeling Omgevingsvergunning is bereikbaar onder telefoonnummer
14 072

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN/BOUWVERGUNNINGEN

Door burgemeester en wethouders van Heerhugowaard verleende vergunningen:

Datum

verzonden Locatie Werkzaamheden

11-09-2015 Stationsweg 59 noodkap kastanje

OMGEVINGSVERGUNNING KERVEL HEERHUGOWAARD ZUID

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor:

Locatie: Werkzaamheden

Kervel 3 bouwen woning

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit ongewijzigd.

Beroep

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt vanaf woensdag 23 augustus 2015 zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan de Parelhof 1. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot
20.00 uur.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan op de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar, door:

* een belanghebbende die ook een zienswijze heeft ingediend;
* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Beroep kan ook digitaal worden ingesteld bij de rechtbank via www.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunnen belanghebbenden, als onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het verzoek tot voorlopige voorzieningen moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

In werking treden van het besluit

De verleende vergunning treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit treedt niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist.

VERLENGING BESLISSINGSTERMIJN

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard hebben besloten de behandelingstermijn met zes weken te verlengen voor de volgende aanvragen omgevingsvergunning:

Locatie Werkzaamheden

Jan Glijnisweg 18A gebruik agrarische gronden voor hondentrainingen

Zienswijze:

Tijdens de genoemde termijn (twee of zes weken) kunnen belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de administratie van de
afdeling Omgevingsvergunning (tel.nr. 14 072). Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Bezwaar:

Binnen zes weken na datum van verzending van deze vergunningen kan een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift kan alleen schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard.

In dit bezwaarschrift vermeldt u:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum;

- een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- de reden waarom u bezwaar maakt;

- uw handtekening.

Daarnaast kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, indien onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de rechtbank worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden
gericht aan de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuur, Postbus 1621, 2003BR Haarlem.

Bij een verleende omgevingsvergunning voor de onderdelen:

- kappen;

- handeling met gevolgen voor beschermde monumenten;

- slopen;

- werk of werkzaamheden uitvoeren;

moet nog aanvullend worden vermeld dat de vergunninghouders met de werkzaamheden mogen beginnen, met ingang van de zevende week na dag van bekendmaking (is dag van verzending van de vergunning aan aanvrager), ongeacht eventueel ingediende bezwaren

Beroep:

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit zijn ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland, sectie Bestuur, Postbus 1621, 2003BR Haarlem. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Daarnaast kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, indien onverwijlde spoed dit vereist, gelet op de betrokken belangen, aan de rechtbank worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden
gericht aan de President van de Rechtbank.

APV/Bijzondere wetten

Door Burgemeester ( en wethouders) van Heerhugowaard verleende vergunningen/ontheffingen:

- Cool Kunst en Cultuur, een evenementenvergunning voor de opening van het cultureel seizoen op 26 en 27 september 2015 op de locatie Coolplein te Heerhugowaard (verzonden 14 september 2015);

- Strukton Infratechnieken B.V., een ontheffing geluidhinder voor de periode van 25 t/m 28 september 2015 voor het project spooronderdoorgang KW04 Westfrisiaweg N23 te Heerhugowaard (verzonden 16 september 2015);

- Stichting Evenementen Coolplein, een ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende drank tijdens het Coolplein Festival op 26 en 27 september 2015 te Heerhugowaard (verzonden 16 september 2015);

- Wonder's Heerhugowaard, een ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende drank tijdens het Coolplein Festival op 26 en 27 september 2015 te Heerhugowaard (verzonden 16 september 2015);

- Strukton Rail Nederland B.V., een ontheffing geluidhinder voor 21 en 22 september en 10, 11 en 12 oktober 2015 voor het project vernieuwen brugovergangen Bolbrug op de locatie Westerweg te Heerhugowaard (verzonden 17 september 2015);

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u bezwaar maken. Overweegt u een bezwaarschrift in te dienen dan verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen voor een toelichting op het besluit. Bent u het hierna nog altijd oneens met het besluit dan schrijft u een bezwaarschrift
indien voor zover van toepassing, aan het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester van de gemeente Heerhugowaard

Dit bezwaarschrift stuurt u binnen zes weken na verzenddatum van dit besluit naar: postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. In het bezwaarschrift moeten tenminste zijn vermeld:

* Uw naam, adres en telefoonnummer
* Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt
* De reden(en) waarom u het niet eens bent met de beslissing
* De datum waarop u het bezwaarschrift geschreven heeft

Voorlopige voorziening

De uitvoering van het besluit gaat gewoon door, ook al heeft u bezwaar gemaakt. Als u van mening bent dat een beslissing op uw bezwaarschrift niet kan worden afgewacht, dan kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer deze wordt toegekend door de
rechter, dan kan de uitvoering van het besluit worden uitgesteld tot het moment waarop op uw bezwaarschrift is beslist.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek stuurt u naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, afdeling Publiekrecht, sectie Bestuur, postbus 1621, 2003BR Haarlem. Voor de behandeling van een
verzoek om voorlopige voorziening moet u een bijdrage betalen, het zogenaamde griffierecht.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Aanmelding van grote evenementen in 2016

Vanwege de beschikbare capaciteit van politie en hulpdiensten en de belasting van de ambtelijke diensten is het belangrijk om zo vroeg mogelijk inzicht te hebben in het aantal grote evenementen die in 2016 zullen plaatsvinden in Heerhugowaard. Daarom stelt het gemeentebestuur evenals
voorgaande jaren een evenementenkalender voor grote evenementen vast. Deze kalender geeft inzicht in de te organiseren evenementen naar plaats en datum. Dit is nodig in verband met de beschikbare capaciteit van politie en hulpdiensten en de inzet van ambtelijke capaciteit. Onder een groot
evenement wordt in dit verband verstaan een activiteit met meer dan 500 bezoekers/deelnemers.

Wanneer u in 2016 een groot evenement wilt organiseren, dan dient u het formulier "vooroverleg APV gemeente Heerhugowaard (voorheen meldingsformulier)" voor 1 oktober 2015 aan te leveren bij het gemeentebestuur (gemeente Heerhugowaard, afdeling omgevingsvergunning, Postbus 390, 1700 AJ
Heerhugowaard).

Het formulier kunt u downloaden van de gemeentelijke website: www.heerhugowaard.nl. Voor 2016 wordt de evenementenkalender eind 2015 vastgesteld. U krijgt schriftelijk bericht of uw evenement is opgenomen op de evenementenkalender van 2016. Daarbij zal tevens aangegeven worden of uw evenement
ingeschat wordt als aandacht of regulier evenement.

De aanmelding betekent dat u de intentie heeft het evenement te organiseren. Plaatsing van het evenement op de evenementenkalender 2016 betekent niet dat u toestemming heeft de activiteit te organiseren.

Daartoe dient u minimaal 20 weken (bij een "aandacht" evenement) of minimaal 8 weken

( bij een "regulier"evenement) voor aanvang van het evenement een complete aanvraag in te dienen.

39OV51

21 september 2015