Gemeente Vlagtwedde - Voorkom woninginbraken!


RSS

Woninginbraken komen regelmatig voor. Ook overdag. De impact van een woninginbraak is enorm. Door kritisch naar de omgeving, woning en eigen gedrag te kijken kunt u de kans op een woninginbraak drastisch verkleinen.

Tips om inbraken te voorkomen:

* Laat een bewoonde indruk achter.
* Doe deuren en ramen op slot.
* Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
* Leg waardevolle spullen niet in het zicht, maar berg ze op, bijvoorbeeld in een kluis.
* Laat buren of goede bekenden weten wanneer u weg bent en `bewaak' elkaars woning.
* Zorg voor voldoende verlichting in en om uw woning.
* Wees alert op voorwerpen die tegen deuren worden gezet, bijvoorbeeld takjes, of aan deurklinken of raamsluitingen worden bevestigd, bijvoorbeeld elastiekjes.
* Voorkom een dichte begroeiing zodat inbrekers ongestoord hun gang kunnen gaan.
* Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken naar binnen te klimmen.
* Meld niet op uw voicemail of via sociale media dat u niet thuis bent.

Getuige of verdachte situaties

Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie op nummer 112. Wanneer u 112 belt, kan de politie een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook voor verdachte situaties waarbij een
misdrijf kan worden verhinderd. Bij geen heterdaadsituaties is de politie bereikbaar via tel. 0900-8844.

Signalement verdachte

Met een duidelijk omschreven persoon of voertuig is de kans dat een verdachte wordt aangehouden groter. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Ook kan de politie met een signalement Burgernet inzetten.
Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen telefonisch een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers kunnen informatie rechtstreeks doorgeven aan de politie.

Meld u aan voor Burgernet!

Wilt u ook een rol spelen in de veiligheid van uw woon- en werkomgeving? Meldt u zich dan aan via www.burgernet.nl. Heeft u geen internet? Dan kunt u een aanmeldkaart afhalen in het gemeentehuis. Ook is het mogelijk om een aanmeldkaart toe te sturen. Neemt u dan contact op met de gemeente
Vlagtwedde via tel. (0599) 320 220.

Is er toch bij u ingebroken? Doe altijd aangifte!

De politie kan de daders en gestolen spullen beter opsporen als u aangifte doet. Doet u dus altijd aangifte als er bij u is ingebroken! Maak hiervoor een afspraak via tel. (0900) 8844.

Gepubliceerd op: 21 september 2015