Oogstfeest in Natuurkwartier Nieuwegein


Oogstfeest in Natuurkwartier Nieuwegein

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

maandag, 21 september 2015

Wees welkom op zaterdag 26 september op het oogstfeest in het Natuurkwartier in park Oudegein. Ook dit jaar gaan we weer lokale hapjes proeven en plukken.

Soep met vers gebakken broodjes

Allereerst zetten we een kookpot op het vuur. Dan halen we wortels, selderij, peterselie en wat er nog meer in de Natuurkwartier moestuin te oogsten is en brouwen er een lekker soepje van. Iedereen mag roeren! Boven het vuur bakken we ook brood. En met uit de moestuin geoogste sla, tomaten en
kruiden schikken we een fijne salade. Alles dus van Nieuwegeinse bodem!

Appels & peren

De molenaar laat ons proeven van de peren uit zijn nabij gelegen boomgaard. Lokale moestuinders verkopen jam, appels en ander fruit. En ze laten zien dat komkommers echt niet altijd recht groeien.Neem je zelfgebakken appeltaart mee en ding mee naar de hoofdprijs in de Appeltaartbakwedstrijd.
Of maak een bloemenschilderij van levende bloemen.

En verder

Houd je niet van soep koken, taart eten of bloemen schikken dan kun je pootje baden of hutten bouwen in de natuurwaterspeeltuin vlakbij. Of je kunt om 15.30 uur komen luisteren naar het Nieuwegeinse koor Hold the Line.

Wij zorgen voor appeltaart, koffie en thee. Neem jij ook wat lekkers mee?

Locatie

Het oogstfeest is net als voorgaande jaren in het Natuurkwartier in park Oudegein, Geinoord 9, 3432 PE. Rechts van het wit-met-groene luiken gebouw van het MEC staan de picknicktafels klaar. Een routebeschrijving is te vinden op www.natuurkwartier.nl.

Nota bene Het kookvuur gaat om 13.00 aan en dooft om 16.00 uur. Meedoen is gratis, een kleine bijdrage welkom. Het Natuurkwartier is voetgangersgebied.

Flyer het oogstfeest