Huis-aan-huis inzameling van textiel


Huis-aan-huis inzameling van textiel

Dinsdag 6 oktober 2015 (week 41) houden wij weer een huis-aan-huis textielinzamelactie. In week 40 wordt door het bedrijf Kringtex B.V. de plastic zak bezorgd waar u de kleding en/of schoenen in kunt verzamelen. Indien u niet voldoende aan deze zak heeft, mogen er ook andere plastic zakken
worden gebruikt (niet de plastic zakken die voor de inzameling van kunststof worden gebruikt). Uit onderzoek naar de samenstelling van het restafval in de grijze container blijkt dat er 6,6% textiel en schoeisel in het restafval gevonden is. Dit komt omgerekend neer op 12,3 kg per inwoner per
jaar en landelijk gezien is dit erg veel. Om mee te helpen dit getal naar beneden te brengen volgt hieronder een opsomming van wat U allemaal wel en niet in de kledingzakken / kledingcontainers kunt doen.

Wel:

* Kleding (mag ook versleten en licht beschadigt zijn)
* Schoenen (in de gemeente worden praktisch geen schoenen in de kledingcontainers gedaan)
* Huishoudelijk textiel (mag ook versleten en licht beschadigt zijn)
* Bed textiel (mag ook versleten en licht beschadigt zijn)
* Knuffels
* De reden dat er ook kapotte kleding ingeleverd mag worden is dat ook hier een prima herbestemming voor gevonden kan worden en dus niet verbrand hoeft te worden. Denk bijvoorbeeld aan poetsdoeken.

Niet:

* Natte kleding
* Sterk verontreinigde kleding (denk aan bijv. kluskleding onder de verf)
* Vloerbedekking
* Kussens en dekbedden

Wij verzoeken u alle draagbare kleding, schoenen en ander textiel die u wilt afstaan op dinsdag 6 oktober 2015 voor 08.30 uur goed zichtbaar in deze plastic zak aan de weg te zetten. Sluit de plastic zak goed in verband met eventuele vochtigheid (regen).

Indien u een klacht heeft over de inzameling, kunt u telefonisch contact opnemen met Kringtex, telefoonnummer (033) 451 99 26.