Acties kapotte persleiding Meppel verlopen voorspoedig - WGS


Gepubliceerd op 21 september 2015

De acties die de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland uitvoeren vanwege de kapotte persleiding in Meppel verlopen voorspoedig. De reparatiewerkzaamheden liggen op schema. Naar verwachting is de persleiding in de loop van de week gerepareerd. Doordat twee rioolgemalen tijdelijk zijn
stilgezet, vervoeren tankwagens het afvalwater van Staphorst en de Meppelse wijk Oosterboer naar de rioolwaterzuivering in Meppel. Zodra de persleiding is hersteld, worden de rioolgemalen direct weer aangezet.

Tijdens werkzaamheden in het Wandelbos bij de wijk Oosterboer in Meppel is door een aannemer de persleiding van waterschap Reest en Wieden geraakt. Daardoor kan het afvalwater uit de wijk Oosterboer en Staphorst niet meer naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel worden afgevoerd.

Vanaf vrijdagavond 18 september wordt het afvalwater van de rioolgemalen in de wijk Oosterboer en in Staphorst in tankwagens gepompt en getransporteerd naar de rioolwaterzuivering in Meppel. Omdat rioolgemaal Staphorst niet vlakbij de bebouwde kom staat, blijft hier de overlast voor de
omgeving zeer beperkt tot het aan- en afrijden van de tankwagens. Bewoners van de wijk Oosterboer ondervinden wel enige hinder van de tankwagens die het afvalwater afvoeren, omdat de plek waar het water wordt afgepompt midden in de woonwijk ligt.

Beide waterschappen werkten het weekend door om het afvalwater af te voeren en om de schade aan de persleiding zo snel mogelijk te herstellen. Naar verwachting is de persleiding in de loop van de week gerepareerd. Beide rioolgemalen worden daarna direct weer aangezet.

Zie ook de eerdere persberichten van Reest en Wieden en Groot Salland