Bladhekken voor afgevallen blad


21 september 2015

Binnenkort staan er op een aantal plaatsen in de gemeente weer bladhekken. Hierin kan blad, afkomstig van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin ligt, worden gedeponeerd.

In het verleden werden bladhekken geplaatst omdat voor het ledigen van de groene container betaald moest worden. Sinds 1 januari 2014 wordt de groene container gratis geleegd en kan blad- en groenafval gratis worden aangeboden bij afvalverwerker Rova op Bovenveld.

Het plaatsen van bladhekken is dus geen noodzaak meer, reden om met ingang van dit jaar minder bladhekken te plaatsen, dit past ook binnen de bezuinigingstaakstelling van de gemeente Hardenberg.

Noodzakelijke locaties
Met Plaatselijk Belang is kortgesloten dat er twintig bladhekken op de meest noodzakelijke locaties blijven staan. De bladhekken zijn bedoeld om het blad dat afkomstig is van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin ligt, in te deponeren.

Het is niet toegestaan om tuin- en ander (groen)afval, of blad dat verpakt is in plastic (vuilnis)zakken, in de bladhekken te storten. Dit met het oog op het gescheiden aanbieden van het blad bij een verwerkingsbedrijf.

Leeggehaald
De plaatsing van bladhekken betekent dat verzameld blad dat buiten de bladhekken wordt gestort op grasvelden of in bermen, niet meer door de gemeente wordt opgehaald. Verder is het belangrijk dat, als de bladhekken vol zijn, er geen blad naast de hekken wordt gestort, omdat dit het ledigen van
de bladhekken bemoeilijkt. Ook is de kans groot dat het blad opnieuw in uw eigen of andermans tuin waait.

De bladhekken worden een tot twee keer per week door team Buitendienst leeggehaald en blijven staan tot uiterlijk 17 december. Wilt u weten waar bij u in de buurt een bladhek staat? Bekijk dan de complete lijst met locaties. Voor vragen, klachten of opmerkingen kunt u overdag tot 17.00 uur
terecht bij de Publieksdienst via het telefoonnummer 14 0523.