Horecaondernemers doen efficienter zaken met gemeente


21 september 2015De gemeente Amersfoort en horecaondernemers starten op 23 september met het Ondernemingsdossier. Het Ondernemingsdossier maakt het delen van informatie tussen ondernemingen en overheden makkelijker en efficienter. Daarmee besparen beide partijen tijd en onnodige
administratieve rompslomp.

De KHN ondertekent samen met Wethouder Yvonne Kemmerling (Economie) en wethouder Tigelaar (vergunningen, toezicht en handhaving) een samenwerkingsovereenkomst. Namens de KHN tekent voorzitter van de afdeling Amersfoort van Koninklijke Horeca Nederland, Vincent de Vries.
Wethouder Kermmerling: "Meer klantgericht werken leidt tot efficientie. Meer tijd om te ondernemen, betere naleving van regels, betere dienstverlening en vereenvoudiging van het toezicht. Dat is het gezamenlijke doel van ondernemers en de gemeente met het Ondernemingsdossier."

Zo werkt het Ondernemingsdossier

Het Ondernemingsdossier is van de ondernemer. Hij vult eenmalig zijn bedrijfsgegevens in een online dossier in. Vervolgens kan de ondernemer digitaal vergunningen aanvragen en meldingen doen. Het Ondernemingsdossier helpt ondernemers om alle relevante gegevens direct aan te leveren. Daarnaast
maakt het Ondernemingsdossier regels inzichtelijk door `regelhulpen', die helder aangeven wat een ondernemer moet doen om de regels na te leven. Het is daarmee een nieuwe en vooral slimme manier van informatie uitwisselen tussen bedrijven en overheden.

Samenwerkingsafspraken

In de samenwerkingsovereenkomst die vandaag is getekend, spreken ondernemers en gemeente af hoe zij informatie gaan uitwisselen. Vanaf vandaag kunnen alle horecabedrijven in Amersfoort met het Ondernemingsdossier werken en kunnen zij hun benodigde vergunningen digitaal aanvragen.

MBO Amersfoort

In Amersfoort worden de horecaondernemers die gebruik gaan maken van het ondernemingsdossier op digitaal en administratief gebied ondersteund door studenten van MBO Amersfoort. In duo's zullen ze de horecaondernemers helpen om het ondernemingsdossier zo snel mogelijk en optimaal in te richten.
Ook de studenten zijn bij de ondertekening aanwezig.

Landelijk initiatief

Een groot aantal bedrijven in verschillende branches werkt samen met overheden met het Ondernemingsdossier. Inmiddels zijn landelijk al zo'n 7.400 ondernemingen, 48 gemeenten, 3 provincies, 2 rijksinspecties en een waterschap aangesloten. Meer informatie is te vinden op
www.ondernemingsdossier.nl.



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email