Volop actviteiten op Burendag in Etten-Leurse wijken


Op Burendag (zaterdag 26 september) vinden er allerlei activiteiten plaats in Etten-Leur. Hieronder een overzicht per wijk van de activiteiten die bij ons bekend zijn.

De Baai

Stichting IJgenwys en Anders (dagbesteding voor mensen met een beperking): Burendag en Open dag in samenwerking met de wijkvereniging en wijkwerk. Met een kop koffie of thee kun je een kijkje nemen bij de dagbesteding aan het Markenland 99. Je kunt een praatje maken met de mensen van de
stichting en de wijkvereniging en elkaar ontmoeten.

Samen lunchen in De Gong op Burendag!

Van 12.00 tot 13.00 uur kun je aanschuiven in wijkgebouw De Gong voor een gezellige lunch. Onder het genot van een soepje en een broodje kun je als inwoner van de wijk een praatje maken, informatie ophalen of gewoon van gedachten wisselen met buurtgenoten over dat wat je bezig houdt.
Wijkwethouder Ron Dujardin, het bestuur van de wijkvereniging, leden van het buurtpreventieteam, wijkwerker Linda Koenraadt, wijkmanager Annemiek Voesenek en andere organisaties die actief zijn in de wijk Grauwe Polder zijn er ook. Zij gaan graag met je in gesprek. Het belooft een gezellige
middag te worden! Kom jij ook?

Hoge Neerstraat

Aan het Toernooiveld pakt de wijkvereniging Hoge Neerstraat uit met verschillende activiteiten voor jong en oud. Vanaf 13.00 uur zijn inwoners van de wijk welkom voor diverse workshops met als thema Thee. Je kunt thee- en koffiemokken verven, een kruidentuintje creeren en theezakjes maken.
Voor de kinderen zijn er verschillende springkussens te vinden, zowel voor de allerkleinsten als de wat oudere jeugd. Voor de inwendige mens staat er aan het einde van de middag een snackwagen. Laat het mooie weer maar komen!

Haansberg / Buitengebied

Bewoners maken op burendag hun beide projecten, Blikvanger (dat is de spie op de kruising Oude Grint en de Haansberg) en de omgeving van het Mariakapelletje op de Haansberg winterklaar en roepen buurtbewoners op om te komen helpen wieden, schoffelen of gewoon even te komen buurten. Zowel bij
de Blikvanger als bij het Mariakapelletje wordt voor koffie/thee gezorgd. Aan de buurtbewoners de vraag om eigen tuingereedschap mee te nemen. Ook wat lekkers te eten is welkom. Na de klus, zo rond 12.30 uur, is er een hapje en een drankje. Dit jaar bij de Blikvanger. Ook de klussers van het
Mariakapelletje zijn welkom om dan naar de Blikvanger te komen. Aan de kinderen is ook gedacht, niet alleen met versnaperingen maar ook met een springkussen. Ook deze staat bij de Blikvanger.

De wijken de Keen, Schoenmakershoek en Etten-Leur-Noord

Zij investeren die week erna in de wijKproeverij op zondagmiddag 4 oktober. Die middag staat ontmoeting centraal tussen verenigingen, wijkbewoners en instellingen op een sprankelende manier met veel interactie en optredens.