WijMakenUtrecht-trofee 2015


21-09-2015

Voor de WijMakenUtrecht-trofee 2015 zijn de gemeente Utrecht en VC Utrecht (Vrijwilligerscentrale) op zoek naar inspirerende vrijwilligers, organisaties en lokale initiatieven die het afgelopen jaar onze stad, wijk of buurt een stukje mooier maakten.

"In de stad zijn veel mooie initiatieven opgezet en zijn vele vrijwilligers actief," benadrukt wethouder participatie Margriet Jongerius. "Met deze trofee willen wij die mensen bedanken en onze waardering uitspreken voor de dynamiek die zij teweeg brengen. We hopen ook anderen hiermee te
inspireren want Utrecht maken we samen."

Voor wie?
Gemeente Utrecht en VC Utrecht roepen iedereen op die een initiatief heeft opgepakt om de stad beter of mooier te maken om mee te dingen naar de WijMakenUtrecht-trofee.

Er zijn twee categorieen:
o lokale organisaties en initiatieven. Behalve de trofee krijgt de winnaar ook nog een bedrag van EUR2500,-. De 2e prijs is een bedrag van EUR1500,- en de 3e prijs een bedrag van EUR1000,- .

o Individuen. De winnende vrijwilliger(s) ontvangen een bijdrage (max. EUR500,-) voor (bij)scholing in een onderwerp naar keuze, bijvoorbeeld met betrekking tot hun project.

Aanmelden
Van donderdag 17 september tot en met vrijdag 25 oktober 2015 kunnen alle Utrechters initiatieven en vrijwilligers online aanmelden via het aanmeldformulier op www.vcutrecht.nl/wij-maken-utrecht-trofee of via www.utrecht.nl/wijmakenutrecht
Een jury selecteert uit alle inzendingen negen genomineerden (zes organisaties, drie individuen). De genomineerden worden begin november bekend gemaakt. De jury bezoekt alle genomineerden in de eerste drie weken van november. Tijdens dit bezoek kunnen de genomineerden hun project mondeling
toelichten. De uiteindelijke winnaars worden tijdens een feestelijke prijsuitreiking op woensdag 9 december bekend gemaakt door wethouder Margriet Jongerius.

Voorwaarden
o Het initiatief/de vrijwilliger vindt plaats / is actief binnen de gemeente Utrecht.
o Het initiatief levert een bijdrage aan het collectief belang van Utrechters en/of Utrecht (stad, wijk, buurt, straat).
o Het initiatief heeft geen winstoogmerk als doel.
o Alleen initiatieven waarvan vrijwilligers de drijvende kracht(en) zijn, komen in aanmerking voor de prijs.

De jury let bij de beoordeling in beide categorieen vooral op impact, innovatie en verbinding. Voor de categorie initiatieven/organisaties kijkt de jury ook naar zelfredzaamheid en draagvlak.

Jury
De onafhankelijke jury bestaat uit: Bart Andriessen (gemeente Utrecht), Annelies Kastein (St. Eet mee! - winnaar 2014), Jasper Fastl (voorzitter Wijkraad Overvecht), Jeroen Maas (Vrijwilligers Adviesraad), Jacco van Mersbergen (directeur Stichting Move), Sanne Scholten (gemeenteraadslid D66)
en juryvoorzitter Hannielle Teixeira (BvdV).

Meer informatie
Voor meer informatie over de WijMakenUtrecht-trofee kunt u contact opnemen met Judith Deynen (VC Utrecht ), telefoonnummer: 06 1281 1885, e-mail: judith@vcutrecht.nl of met Imke Goedvree ( VC Utrecht), telefoonnummer: 06 1280 1179, e-mail: imke@vcutrecht.nl